Zdravlje

Stiže ciklona Pomet – Prijeti novo nevrijeme, meteoalarm izdao upozorenje!

Napisao admin

Vikend pred nama donosi novo naoblačenje i obilnu kišu širom Hrvatske, a Meteoalarm upozorava na mogućnost jačeg nevremena i olujnih udara bure.


Kiša (Foto: Arhiva)

Tek što je utjecaj ciklone Olivija prestao, a vrijeme se tijekom petka stabiliziralo, u Hrvatsku stiže nova promjena vremenskih prilika, odnosno ciklona Pomet, javlja Crometeo.

Subotnje jutro započelo je djelomice sunčano, nakon čega će doći do postupnog naoblačenja.

Prema prognozi DHMZ-a kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se već prijepodne na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, a do kraja dana proširit će se na cijelu Hrvatsku.

Na sjevernome i dijelu srednjega Jadrana te u zapadnoj unutrašnjosti mjestimice se očekuju obilnija kiša. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će umjereno do jako jugo poslijepodne okretati na jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 19 i 24, a u Slavoniji i Dalmaciji od 24 do 29°C.

Tijekom noći sa subote na nedjelju u kopnenom području u noći i prijepodne zadržat će se oblačno, mjestimice uz malo kiše ili kratkotrajan pljusak, a poslijepodne u mnogim se krajevima očekuju barem kraća sunčana razdoblja.

Na Jadranu u noći još mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, danju djelomice ili pretežno sunčano, a pokoji kratkotrajan pljusak moguć je uglavnom u unutrašnjosti Dalmacij.

Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren, na otvorenome moru i jak sjeverozapadnjak, a uz obalu sjevernog dijela u noći i ujutro bura. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 17 do 23, a najviša dnevna od 16 do 22, na Jadranu od 23 do 28°C.

Upozorenje Meteoalarma

Meteoalarm je zbog mogućeg jačeg nevremena za cijelu Hrvatsku izdao žuto upozorenje, što znači potencijalno opasno vrijeme. Za Istru, Rijeku i Kvarner te dalmatinsko zaleđe upozorenje vrijedi i zbog olujnih udara bure, koji će prelaziti i 65 kilometara na sat.

Početkom tjedna toplije i sunčanije

U ponedjeljak i utorak bit će djelomice ili pretežno sunčano, a ponegdje malo kiše moguće je u utorak poslijepodne u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre.

Vjetar većinom slab, u nedjelju u Slavoniji umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu u nedjelju i dio ponedjeljka umjerena bura i sjeverozapadnjak, potkraj utorka jugo. Porast temperature.

net.hr

Komentari

komentara