Zdravlje

Više od sto intervencija – Nevrijeme u Hrvatskoj: Poplavljeni objekti, padali dijelovi krovova i grane!

Napisao admin

Zbog grmljavinskog nevremena i obilnih padalina, koje su sinoć zahvatile područje Zagreba, vatrogasci su imali više od sto intervencija ispumpavanja vode, najviše u istočnom dijelu grada.


Nevrijeme (Foto: Arhiva)

To nije prvi put da strada taj dio grada jer ondje nije riješen problem odvodnje, grabe i kanali imaju mali kapacitet, nemaju dobar protok, pa voda s ceste navire najprije u dvorišta, a potom u podrume i stanove, kažu u zagrebačkoj vatrogasnoj postrojbi, koja obično tijekom nevremena ima između 200 i 300 poziva, a stigne odraditi stotinjak intervencija, ponajviše uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca.

Pogođeni Sesvetski Kraljevac i Dubrava

Najviše je bilo pogođeno područje Sesvetskog Kraljevca i Dubrave gdje bi se, upozoravaju, problem s odvodnjom i kanalizacijom trebao rješavati sada, kada je suho vrijeme jer će se isti slučaj zasigurno ponoviti kod iduće jače kiše.

Poplavljeni objekti, dijelovi krovova, stabala i granja
Na terenu je bilo 15 ekipa dobrovoljnih vatrogasaca, dvije ekipe profesionalnih vatrogasaca, tri ekipe Vodopskrbe i odvodnje i jedna ekipa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Osim problema s poplavljenim objektima, intervenirali su kod uklanjaja dijelova otpalih krovova te stabala i grana s ceste.

net.hr

Komentari

komentara