Zdravlje

Stiže promjena vremena – Moguća veća nevremena i pijavice

Napisao admin

Nakon današnjeg vrućeg dana kada temperatura doseže i 34 stupnja, uslijedit će promjena vremena, kiša i blaži pad temperature.


Pijavice (Foto: Arhiva)

Uz vrućinu, danas dolazi i južina što baš neće odgovarati meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Krajem dana na zapadu bi se mogla pojaviti umjerena naoblaka. Na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti mala je mogućnost za rijetke, ali izraženije lokalne pljuskove i grmljavinu. Već sutra slijedi veća promjena vremena. Sutra će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i nestabilno. Prijepodne na sjevernome dijelu Jadranu lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina, a u unutrašnjosti prolazno malo kiše.

Poslijepodne i navečer će posvuda u Hrvatskoj postojati uvjeti za lokalne pljuskove i grmljavinu, a ponegdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu će biti većinom umjereno jugo.

Jutarnja temperatura bit će između 19 i 24, na Jadranu od 22 do 26, a najviša dnevna od 24 do 30 Celzijevih stupnjeva, u Dalmaciji i istočnoj Slavoniji ponegdje malo viša.

Narančasto upozorenje

Meteoalarm je tako za sutra izdao narančasto upozorenje za šire područje Rijeke i Splita. Na tom su području mogući izraženiji pljuskovi praćeni olujnim vjetrom ili pijavicama. Vjerojatnost grmljavine je između 70 i 90 posto

index.hr

Komentari

komentara