Zdravlje

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SARAJEVO – Ovo je Mevlida Mujić, majka koja je krpom zadavila svoju bebu, a potom je bacila u smeće!

Napisao admin

Mevlida Mujić (21) iz mjesta Fojhari, općina Srebrenica, nastanjena u sarajevskoj općini Vogošća, koja je jučer uhapšena zbog sumnje da je 18. juna ove godine ubila i bacilu bebu u kontejner u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, danas je oko 12.30 sati predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, gdje će se naknadno odlučiti o daljnjim mjerama.


Mevlida Mujić (Foto: Avaz)

Podsjećamo, pripadnici Sektora kriminalističke policije uhapsili su Mujić, nakon skoro mjesec dana od pronalaska novorođenčeta. Tokom opsežne istrage policajci i inspektori su izvršili provjere u zdravstvenim ustanovama na području Kantona Sarajevo, nakon čega su došli do saznanja da se u vezi sa ubistvom bebe može dovesti Mujić, te je, na koncu, uhapšena.

Kako je već pisao “Avaz”, Hamza Žujo, vještak medicinske struke, ustanovio je da je riječ o bebi muškog spola. Nakon obavljene obdukcije utvrdio je da je do smrti došlo tako što je nepoznata osoba, za koju se kasnije ispostavilo da je Mujić, krpom u predjelu vrata vezala bebu.

Mevlida je zejedno sa Senadom Čakar iz Sarajeva 25. januara ove godine pobjegla od kuće. Pronađene su devet dana poslije, tačnije 4. februara na području planine Bjelašnica.

avaz

Komentari

komentara