Zdravlje

Strava u Novoj Gradiški – Baka mjesec dana živjela kraj mrtvog sina, snahe i bebe

Napisao admin

Evo, trupla su ležala u ovoj sobi. Ne znam je li beba bila u krevetiću ili dolje, na podu pokraj tate i Ale. Vidio sam samo noge, bile su crvene. Vonj je bio nesnosan. Od šoka i užasa izjurio sam iz sobe i viknuo baki da ne ulazi.


Srećko Žirovčić, supruga i sin (Foto: Jutarnji)

Mislim da ona još nije svjesna što se u kući dogodilo. Maloprije ju je hitna odvezla na injekcije. Nama su policajci rekli da moramo sami očistiti krv – priča Toni Žirovčić, 20-godišnji sin Srećka (44), umirovljenog branitelja čije je tijelo zajedno s tijelima njegove supruge Ale (34) i jednoiplogodišnjeg sinčića Milana pronađeno u visokoj prizemnici u Ulici Slavča 9 u Novoj Gradiški. Trostruka tragedija šokirala je mirno naselje i cijeli grad u kojem poplave od jučer više nisu glavna tema. Još šokantnija je činjenica da je Srećkova majka Vera gotovo mjesec dana živjela u kući u kojoj su bila tri leša.

Sumnjala na kobasice

– Čuli smo da je on ubio njih i sebe. Sad pak dolazi glasina da je netko drugi čekao trenutak kada će obitelj ostati sama. Baka Vera, u čijoj kući je odnedavno živio Srećko sa suprugom Moldavkom i sinčićem, otišla je na uskrsnu misu. Tada je posljednji put vidjela sina, novu snahu i unučića – priča prva susjeda. Ipak, istražitelji su otklonili pretpostavku o prisutnosti četvrte osobe na poprištu zločina.

– Sjećam se, rekla je da će snaha napraviti ručak. Ali kad se vratila kući, zatekla je zaključanu sobu. Požalila mi se da od ručka nije bilo ništa, a za Srećka, Alu i maloga mislila je da su otišli nekuda u goste. Skoro mjesec dana nije bilo glasa od njih. Ljudi su zvali Srećka na mobitel, ali bez uspjeha. Toni, Srećkov sin iz prvog braka, dolazio je obići baku Veru i još prije tjedan dana je primijetio neugodan vonj iz zaključane sobe. Baka je rekla da ne želi ući jer je bila ljuta na snahu zato što nije u kuhinju iznijela zdjelu s kuhanim kobasicama. Bila je uvjerena da te kobasice smrde. No, Toni je jučer odlučio pomoću nekog starog ključa otključati vrata. Čim je kročio nogom unutra vidio je tijela – prepričava susjeda. Članovi ekipe za očevid pregledali su kuću te izuzeli tragove. Obdukcija je pokazala da su rane na sva tri tijela nanesene nožem koji je pronađen na mjestu događaja. Rasvjetljavanje tragedije nastavit će se dodatnim vještačenjima.

Toni Žirovčić smatra da je u sobi bilo borbe prije zločina.
Ruska mafija

– Jedan ormar bio je pomaknut, pokućstvo razbacano. Nedostaje i ključ kojim su vrata sobe bila zaključana. Mene su policajci dvaput ispitali – kaže Toni.

Jučer poslijepodne u Novoj Gradišci se moglo čuti da baka Veronika (70) nije podvrgnuta policijskom ispitivanju, ali da se kriminalisti iz Slavonskog Broda to tek spremaju učiniti. Ključ koji sin Toni spominje nije pronađen, ali ne isključuje se mogućnost da je ipak negdje u sobi ili oko kuće, a policijski spisi pamte i slučajeve kada je ubojica u rastrojstvu progutao ključ prije nego što je digao ruku na obitelj i sebe.

– Ne vjerujemo da je Srećko ubio ženu i dijete pa sebe. Imao je dugova i problema, ali nije bio tako lud. Policija bi se trebala pozabaviti Alinom prošlošću. Ruska mafija ubija cijelu obitelj, poznato je to – zaključuje Srećkov suborac s kojim smo razgovarali u gradiškom kafiću.

Tragovi krvi, dječja obuća i nesnosan vonj

Stravičan smo prizor zatekli u kući ubijenih. Pred vratima sobe ostale su cipelice i igračke malog Milana. Tepih i pod sobe gdje su nađena tijela bio je poprskan krvlju, a kućom se širio nesnosan smrad. Na stolicu u susjednoj prostoriji, svojevrsnom predsoblju, bila je zdjela s ostacima posljednjeg obroka ubijenih supružnika.

jutarnji.hr

Komentari

komentara