Zdravlje

Šokantno – Zagrepčanka devet godina kašljala. Uzela propolis i iskašljala…

Napisao admin

Milka Savić, poznati zagrebački advokat, devet godina je trpjela zbog teškog kašlja. Niko od ljekara nije mogao da pronađe uzrok koji je muči.


Crv (Foto: Ilustracija)

Nedavno je, dok se tuširala, kada se je počela da se guši, iskašljala je deset centimetra dugog crva koji je imao narandžastu glavu i tamni tačkicu na njoj.

 

Šokirana nije uspjela da uhvati crva, koji je završio u odvodu. Na nesreću, crv i njegov izgled bi pomogao ljekarima da uspostave tačnu dijagnozi njenih problema koje ima od 2005. Zbog jakog kašlja posjetila je sve zagrebačke bolinice i prikupila pet kilograma zdravstvene dokumentacije. Ljekari nikada nisu uspjeli da saznaju šta se sa njom događa.

 

Najprije su sumnjali da se radi o čiru na želucu, i obavila je sve alergološke, pulmološke i otorinolaringološke pretrage. Išla je na inhalacije, uzimala lijekove za pritisak, ali su svi nalazi bili negativni. Čak su joj predlagali da ode do psihijatra, jer su mislili da je to posljedica stresa.

 

Samo pri bronhoskopiji, kada s minijaturnom kamerom snimaju pluća, vidjeli su nešto čudno. Mislili su da se radi o pulsirajućoj krvnoj veni, koja nije uzrok kašlju.

 

Pokušavala je sa nekonvencionalnim lijekovima da ublaži kašalj i na kraju je na nju pozitivno uticao propolis. Nakon dva mjeseca uzimanja propolisa iskašljala je crva!

Kako je parazit dospio u njena pluća, ostaje tajna. Pulmolozi u zagrebačkoj i bolnišnici na Jordanovcu misle, da je Savićeva dobila crva na putu po Australiji

slovenskenovice.si

Komentari

komentara