Zdravlje

Narušavate zdravlje – Postoje odjevne kombinacije koje ruše zdravlje žene

Napisao admin

Postoje stvari koje radimo za bolji izgled, a nisu dobre za naše zdravlje.


Uske farmerice (Foto: Cure.ba)

Tako na primer igla za tetoviranje sadrži živu, buši kožu i tako je ostavlja na našem telu večno. Pročitajte šta još, u ime mode i lepote, činite svom telu i zdravlju.

Visoke štikle
Iako su muškarcima visoke štikle neodoljive na ženskoj nozi, one itekako mogu da budu štetne po zdravlje. Možete iskrenuti zglob, zaraditi žuljeve, patiti od grčeva u mišićima i deformisati nožne prste…

Prevelike i preteške torbe

Istraživanja su dokazala da nejednako raspoređen teret može da izazove bol u vratu. Torbe koje imaju 15 do 17 odsto telesne težine uz to mogu izazvati probleme s karlicom. Novo istraživanje koje je sprovela britansko udruženje za kiropraktiku tvrdi da u današnje vreme, osim žena, pod uticajem modnih trendova i velik broj muškarca pati od bolova izazvanih svakodnevnim nošenjem preteških i velikih torbi. Prilikom nošenja torbe vrat se automatski naginje u stranu da bi olakšao nošenje tereta te omogućio raspodelu težine, a to izaziva napetost i zatezanje. Time se povećava udaljenost između vrata i ramena, što kasnije može da izazove bol u vratu i upalu mišića. Neprestano napinjanje vratnih mišića može da utiče na pojavu grčeva i bolova.

Tange
Tange izazivaju vaginalne infekcije i infekcije urinarnog trakta. Ako su one neizostavni deo vaše garderobe, barem za spavanje nosite obične pamučne gaćice.

Uske farmerke
Iako se mnoge žene ne slažu s njima, moderni muškarci smatraju da im uske farmerke super stoje. No, taj najnoviji trend je za njih i jedan od najopasnijih! Otkriveno je da izazivaju probleme s bešikom. Ne morate da ih se potpuno odreknete, ali kada ne morate nemojte nositi preuske farmerke.

zenskikutak.rs

Komentari

komentara