Zdravlje

Tange i zdravlje – Šta sve trebaš znati o svojim gaćicama

Napisao admin

Velik broj žena gaćice bira prema sljedećim kriterijima: važno je da su lijepe, seksi i da dobro stoje. Takav način odabiranja intimnog donjeg rublja potpuno je pogrešan, pa čak i opasan za naše zdravlje, naglašavaju stručnjaci!


Tange (Foto: Cure.ba)

Zbog krivog odabira gaćica brojne žene pate od upale mokraćnog puta i gljivica s kojima nikako ne mogu izaći na kraj. Zato, za vrijeme idućeg shoppinga, obrati pažnju na ovih nekoliko faktora:

1. Tangice nisu tvoj prijatelj

Najpopularnije gaćice, koje žene obožavaju nositi, a muškarci gledati, noćna su mora svakog ginekologa. Bez obzira na materijal od kojeg su napravljene, često se pomiču lijevo-desno te tako povlače bakterije na tvoje intimno područje. Čest su uzrok upala i infekcija.

Savjet: Tangice ostavi za posebne prilike i seksi trenutke, a za svaki dan nabavi gaćice bez šavova.

2. Bježi od poliestera, čipke i satena

Gaćice od umjetnih materijala izrazito su štetne jer ne dopuštaju koži da diše. Često izazivaju iritacije te omogućavaju bakterijama da se množe.

Savjet: Za svaki dan nosi isključivo pamučno rublje.

3. Gaćice i teretana

Za teretanu i vježbanje pamučne gaćice su must! Osim pravilnog izbora rublja za fitness, važno je i presvlačenje odmah nakon treninga. Zašto? Mokre gaćice uzrokuju iritacije i upale pa nije dobro da pola grada prošećeš u njima. Presvuci gaćice čim završiš s vježbanjem.

Savjet: ako se ne želiš presvlačiti pred nepoznatim ženama, preko bokova zaveži veliki ručnik ili se presvlači u WC-u.

index.hr

Komentari

komentara