Zdravlje

Izuzetno djelotvorna – Pasta za zube uklanja bubuljice, groznicu, krvarenje …

Napisao admin

Osim što služi za redovnu higijenu usta i zuba, pokazalo se da je pasta za zube izuzetno djelotvorna za uklanjanje bubuljica.


Pasta za zube (Foto: cure.ba)

Osim služi za redovnu higijenu usta i zuba, pokazalo se da je pasta za zube izuzetno djelotvorna za uklanjanje bubuljica. Princip djelovanja zasniva se na primjeni kalodonta čim se bubuljica pojavi. Prilikom nanošenja može da se osjeti blago peckanje ukoliko je kaladont jak. Kada se pasta nanese na bubuljicu, čeka se 60 minuta da se osuši, a zatim se mjesto ispere mlakom vodom i prosuši, potom se stavi hidratantna, potpuno nemasna krema za lice. Ponekad, postupak treba ponoviti nekoliko puta da bi se postigao željeni efekat.

Groznica sa usana biće kao rukom odnesena, ukoliko se na nju stavi sloj kalodonta. Bitno je da pasta za zube bude što duže na groznici, po mogućstvu jedan dan.

Pasta za zube pokazala se i kao odlično sredstvo za jačanje noktiju, naročito ako su slabi, lako lomljivi, listaju se ili su bez sjaja i ne mogu da dostignu željenu dužinu. Da biste otklonili ove probleme, kalodont stavite na nokte, a zatim ih trljajte desetak minuta. Nokte masirajte nježno, bez grubih pokreta koji mogu da im naškode. Ukoliko zanoktice nisu cijele, treba sačekati da zarastu, pa tek onda početi sa primjenom paste.

Posjekotine od žileta takođe se efikasno mogu zaustaviti upotrebom kalodonta. Dovoljno je malo paste za zube da zaustavi krvarenje. Pasta će rashladiti posječeno mjesto, zatvoriti ranu i spriječiti dalje krvarenje.

cure.ba

Komentari

komentara