Zdravlje

Zaštitite se na prirodan način – 3 mirisna sredstva protiv dosadnih komaraca

Napisao admin

Ako vam nešto može pokvariti uživanje u ljetnoj večeri na otvorenom , onda su to dosadni komarci. No kako biste se zaštitili ne morate kupovati skupe repelente već se zaštitite na prirodan način. Donosimo 3 jednostavna recepta koja njeguju kožu, čine je mirisnom i tjeraj omražene ljetne napasnike.


Sredstva protiv komaraca (Foto: zadovoljna.hr)

Banana
Osim što je zdrava i držat će vas sitima banana je odlična za vašu kožu, a komarci je mrze. Bananu pojedite, a unutrašnjom stranom kore namažite dijelove ruku i nogu.

Lavanda
Miris lavande je prekrasan, a komarci ga jednostavno ne mogu podnijeti. U maslinovo, bademovo ili bebi ulje nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i namažite cijelo tijelo. Ulje će vašu kožu učiniti mekom i zaštićenom od ljetnih napasnika.

Limun ili limeta
Citrusi su kao stvoreni za ljeto. Prepuni su vitamina, savršeno su dodatak osvježavajućem piću, ali i izvrsni su borci protiv komaraca te djeluju i protiv uboda. Odrežite krišku limuna, iscijedite je u piće ili ju pocuclajte, a unutrašnjom stranom namažite dijelove na koje inače nanosite parfem. Namažite i mjesto uboda i neugodan svrbež će nestati.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara