Zdravlje

Obloga koja momentalno uklanja bolove u leđima

Napisao H. H.

Bolovi u leđima su sve učestaliji problem kod velikog broja ljudi. Osnovna greška kod bolnih stanja je mirovanje. Ono nimalo nije dobro.

Ukoliko ste neaktivni može doći do slabljenja samih mišića, pa čak i do zgrušavanja krvi u venama na nogama. Dakle prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste redovno kretanje.

Umjesto lijekova, uvijek je bolja opcija, isptrobati prirodna rješenja, a jedno vrlo efikasno rješenje je obloga od gline. Ona gotovo momenatalno tijelo oslobađa od bolova, a ako je koristite narednih 7 dana, bolovi se više neće vraćati.

Glina je jedan od najboljih prirodnih lijekova koji ublažavaju bolove u leđima, a povoljno djeluje i na bolove u zglobovima. Vijekovima unazad se koristi u svrhu liječenja bolova mišića i leđa, a čak je i ljekari preporučuju.

Bogata je mineralnim solima, kao i aluminijumom, kalijumom, natrijumom, gvožđem, bakrom, srebrom, olovom i magnezijumom.

Ovako se pravi obloga:

Umijesite glinu kao hljeb, sa sirćetom i malo vode. U to sve dodaje se i malo samljevene i sitno iskidane koprive.

Tako pripremljena smjesa stavlja se u najlon, mada i krpa može poslužiti. Bolno mjesto se najprije premaže maslinovim uljem, a zatim se stavlja pripremljena obloga.

Ovaj postupak potrebno je primjenjivati sedam dana za redom kako bi bol u potpunosti nestao, prenose “Vestinet“.

Komentari

komentara