Zdravlje

Lovorov list liječi urinarne infekcije, smiruje psihu i dobar je za probavu

Napisao H. H.

Od lovorovog lista ima mnogo više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu.

On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, liječi disajne puteve…

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima.

Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme itd.

Ovo je nekoliko načina kako ga možete koristiti za zdravlje:

Pomaže kod mučnine i umora, razbuđuje – kombinacija hemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

Tjera sluz iz pluća – lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suve listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa – istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu – stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

Za pravilan rad srca – organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže elimininisati loš holesterol iz tijela.

Liječi upalu zgloba – uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.

Kod urinarnih infekcija – pomješajte prah od lovora sa mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema, prenosi “24sata“.

Komentari

komentara