Zdravlje

Panika u Francuskoj: U avionu koji je evakuisao ljude iz Kine 36 osoba ima simptome koronavirusa

Napisao H. H.

Sumnja se da čak 36 putnika iz drugog aviona koji je iz zaražene Kine sletio u Francusku, ima simptome koronavirusa.

Avion sa oko 250 ljudi, sletio je u nedjelju nešto poslije 14.30 u vojnu bazu Istr na jugu Francuske. U letjelici je bilo 65 Francuza, koji su preostali s prethodnog leta, dok su ostali bili putnici čak 29 različitih nacionalnosti.

Francuski državni sekreatar pri ministartsvu zdravlja Adrijen Take je tokom dana istakao da je svima pri polijetanju urađen test i da su u avionu pri polasku bili samo putnici koji nisu pokazivali simptome korona virusa. To je bio i uslov za evakuaciju.

Međutim, ministarka zdravlja Anjes Bizen je u nedjelju uveče saopštila da je 36 osoba pri slijetanju pokazalo sumnjive simptome, od kojih je 16 nastavilo ka drugim zemljama, dok je 20 ostalo u Francuskoj.

Među njima su i Francuzi i stranci. Test je za njih u nedjelju uveče bio u toku u vojnoj bazi Istr, i zavisno od toga, bilo je predviđeno da tokom noći zatim budu prebačeni ili u marseljsku bolnicu Timon, ili u karantin.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, među onima koji su pokazali sumnjive simptome nisu građani Srbije.

Takođe, istaknuto je da su svih 180 ljudi sa prvog leta bili negativni na test korona virusa. Ministrica je poručila da je u nedjelju uveče u cijeloj zemlji i dalje zvanično bilo šest slučajeva oboljelih, koji su registrovani još prethodnih dana.

Komentari

komentara