Zdravlje

Jedete li ove namirnice – Superhranom protiv bolova!

Napisao admin

Dovoljno je da imate tek mrvicu viši prag boli i nećete morati odmah posezati za lijekovima, nego ćete problem malo sporije riješiti prirodno.


Brusnica (foto: cure.ba)

Lijekovi protiv bolova jesu spas za neke stvari, no kako su prilično opasni i mogu izazvati ovisnost, bolje ih se kloniti ako je ikako moguće. Ako ste malo strpljiviji i imate nešto viši prag boli, evo par savjeta koji vam mogu pomoći na prirodan način.

Đumbir je jedna od namirnica koju bi trebalo uvijek imati u kući zbog fantatičnih protuupalnih svojstava koje ima. Znano je da je čaj od đumbira sjajan kod prehlade i želučanih problema, no istraživanje je pokazalo da su osobe koje su pile kapsule đumbira nakon samo 11 dana osjećale četvrtinu bolova u mišićima manje od onih koji su pili lijekove.

Kadulja je dobro znana u narodu kao lijek za grlobolju, pa je napravljeno i istraživanje koje je pokazalo da špricanje grla napitkom od kadulje bolje ublažava bol od lijekova.

Kava djeluje dobro i na glavobolje i na migrene, a jedini je uzrok tome kofein, pa treba paziti na količine koje unosite, jer i smanjenje dnevne količine može uzrokovati glavobolju.

Losos je sjajan saveznik protiv bolova u zglobovima i želučanih problema, jer omega-3 kiseline smanjuju bolove reumatoidnog artritisa.

Oporavak od napornih treninga najbolji je sokom od višnje, jer su se u istraživanju osobe koje su samo deset dana pile po dvije čaše prirodnog soka od višnje znatno brže oporavljale od osoba koje su uzimale druge pripravke. Jednak učinak imaju i grejp, brusnice i borovnice.

metro-portal

Komentari

komentara