Zdravlje

Znoje vam se dlanovi – rješenje postoji!

Napisao H. H.

Znojenje ruku, dlanova, česta je pojava i veoma neprijatna. Kreme ne pomažu, od krema ruke ostaju ljepljive, a neugodnost je time još veća pri rukovanju. No, ne morate izbjegavati rukovanje niti ruke držati u džepovima. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu biti od koristi

U 200 ml ključale vode sipajte dvije supene kašike žalfije, poklopite i ostavite da stoji 15 – 20 minuta, a zatim dobro procijedite. Dobijenu tečnost sipajte u bocu i koristite po potrebi.

Tri litre vode prokuhati pa vrelom vodom zaliti šaku bršljanovog lišća. Ostavi se da se na sobnoj temperaturi ohladi. Prije spavanja, ovim čajem oprati ruke.

Uzeti sok od pola limuna i pomiješati sa 50 ml bademova ulja i isto toliko čaja od hrastove kore. Što češće nakon pranja ruku dlanove namakati u ovoj otopini.

Pomiješati dječiji, bebi-puder sa sitnim kukuruznim brašnom te povremeno utapkatu u dlanove.

Polovicom krompira nježno izmasirajte dlanove prije spavanja. Ova “masaža” otklanja i neprijatne mirise s ruku,prenosi Aura

Osim navedenih narodnih recepata, preporučuje se posjeta dermatologu te izbjegavanje stresa koje pogoduje intenzivnijem znojenju.

Komentari

komentara