Zdravlje

Raspoloženje na vrhuncu – Proljeće je vrijeme za nove početke

Napisao admin

U proljeće se budi priroda, pa tako i ljudi, kao dio velikog ekosistema na planeti Zemlji. Ipak, kada ste u urbanoj sredini, velikoj metropoli, manje dodira imate sa prirodom.


Sretna žena (foto: cure.ba)

Svakako osjećate sunce, leptiriće i miris proljeća u vazduhu, ali malo više zapažate nove kolekcije garderobe u izlozima, otvorene bašte kafića i opsjednuti ste svježim bojama, koje su vrlo u trendu. Na koji god način da se budi vaša unutrašnjost, imate želju to da prenesete i spolja, svojim izgledom i ponašanjem. Raspoloženje je na vrhuncu, želite novu masku za telefon, odjeću, a možda i boju kose. U svakom slučaju – želite promjene. To je vrlo logično i pametno razmišljanje, jer ako je na asfaltu do prije par dana bio mraz, a sada ga greje sunce, možete i vi promijeniti nešto tako sitno i jednostavno u vašem stanu ili izgledu. To je u slučaju da ste zadovoljni sobom i trenutnim životnim stanjem.

U slučaju da, pak, niste ispunjeni i želite nešto drastično da promijenite, proljeće je idealno vrijeme – jer ćete se uklopiti sa prirodom, a prirodan je uvijek najbolji način da se bilo šta uradi. Ako znate šta biste promijenili, a niste imali hrabrosti do sada, izvolite na djelo. Ukoliko ne znate šta biste radili, ali niste sretni u sadašnjoj situaciji – mijenjajte što više stvari. Na primjer, ako do sada niste mnogo izlazili noću, krenite u provod, a ako jeste – živite malo mirnijim tokom i pronađite zadovoljstvo u nečem drugom. Ako ste do sada išli na pilates, počnite da trenirate boks. Ukoliko ste nervozni svakodnevno, probajte meditaciju. Ili ako vas već duže vrijeme mnogo nervira, na primjer, prozor u vašoj kuhinji, prefarbajte ga u svoju omiljenu boju i ukrasite cvijećem. Razmislite o svakoj stvarčici koja vam “zagorčava” život i popravite je, ofarbajte ili izbacite. A veće promjene, poput mijenjanja posla, partnera i životnog stanovišta, morate donositi sami, ali možemo vam preporučiti proljeće kao idealno godišnje doba za takve poduhvate.

wannabemagazine.com

Komentari

komentara