Zdravlje

Nećete vjerovati šta je ova žena našla u vrećici kupljenog kelja, zbog toga je PORODICU ODMAH ODVELA NA LJEKARSKI PREGLED

Napisao A. K.

Narezane i oprane listove kelja kupila je u britanskom lancu supermarketa Tesco.

Nakon što je svojoj porodici servirala za večeru kelj, 38-godišnja Chrissie Gilbert iz Lincolna u Engleskoj ostatak biljke odlučila je dati svojim zamorcima. Dok je vadila preostale listove kelja, među njima je našla rabljeni kondom, piše britanski “Metro”.

Narezane i oprane listove kelja kupila je u britanskom lancu supermarketa Tesco, a računajući da ih je već neko pripremio, samo ih je servirala suprugu Paulu i sinovima, šestogodišnjem Robinu i trogodišnjem Samu. Kako joj je ostalo listova, sljedeći dan odlučila je njima počastiti zamorce, no tad joj je obrok prisjeo.

Požalila se Tescu zbog neočekivanog iznenađenja, no oni su joj poručili da je kondom završio u vrećici nakon što je ona kupljena.

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru

chrissie gilbert@cemonksfield

@Tesco This condom was found in my kale. It’s taken 6 weeks to tell me it wasn’t “added as part of the manufacturing process” so you’re not willing to do anything further.
A condom. In food we were consuming.
Disgusting.

Preplašena Chrissie je s cijelom porodicom otišla na testiranje za spolno prenosive bolesti, no doktori tvrde da su im šanse za zarazu minimalne.

Proizvođač kelja Emmett UK istaknuo je da kondom ne bi preživio proces proizvodnje paketa kelja pa im je jedino logično da je u vrećici završio nakon kupnje.

Nemamo pametnijeg posla nego stavljati iskorištene kondome u kelj. Čak ga i ne volimo, jedemo ga samo zato što je zdrav“, rekla je Chrissie.

Svaki dan beremo, peremo i pakiramo 40 hiljada vrećica kelja, to se nije moglo dogoditi u procesu proizvodnje“, rekli su iz Emmetta, prenosi “Index“.

Komentari

komentara