Zdravlje

Godinama je čekala da dobije menstruaciju, a onda su joj ljekari saopštili stravičnu istinu i otkrili šta fali njenom telu (FOTO)

Napisao H. H.

Kada je napunila 17, bila je već ozbiljno zabrinuta i nakon niza testova, saznala je da ima redak sindrom

Rebeka Najt (25) iz Severne Irske postala je zabrinuta kada je napunila 17 godina, a i dalje nije dobila prvu menstruaciju. Posetila je lekare i saznala nešto što je šokiralo: rođena je bez vagine i materice, piše Dejli mejl.

Na dlanu mu je izašla misteriozna kvržica koja mu je život pretvorila u noćnu moru! (VIDEO)

Rebeka je bila tinejdžerka kao i sve druge, ali je počela da brine kada su njene drugarice dobile menstruacije, a ona ne. Kada je napunila 17, bila je već ozbiljno zabrinuta i nakon niza testova, saznala je da ima redak sindrom.

Doktori su joj rekli da ima Majer-Rokitanski-Kaster-Hauser sindrom zbog kog je rođena bez vagine i materice.

Devojka je bila šokirana kada je saznala i nije mogla da veruje da se to događa njoj.

Rebeka je 2013. godine imala rekonstrukciju vagine kako bi joj taj organ normalno funkcionisao.

– Najviše sam bila očajna zbog činjenice da neću moći da imam dete. Ne postoje reči koje bi opisale taj osećaj. Ipak, postoje opcije poput surogat majke ili usvajanja i ovaj sindrom me neće zaustaviti da postanem majka – istakla je 25-godišnjakinja.

Ona je istakla kako ne razmišlja puno o vezama, jer je sigurna da to neće smetati njenom partneru.

– Verujem da će onaj pravi biti uz tebe bez obzira na sve. Još uvek učim da živim sa tim da sam rođena bez vagine – istakla je devojka.

Sindrom Majer-Rokitanski-Kaster-Hauser pogađa jednu od 5.000 žena, među kojima je i Rebeka. Iako njeni jajnici funkcionišu normalno, ona neće moći da rodi dete jer nema maternicu.

O svom neobičnom stanju napisala je i knjigu “Devojka bez…” kako bi pomogla devojkama koje su rođene kao i ona Telegraf.rs

Komentari

komentara