Zdravlje

Zdravstvene organizacije upozoravaju: Ako vam se 2 puta ovo desi već će biti prekasno! Obratite pažnju!

Napisao A. K.

Mozak zahtjeva protok krvi kako bi funkcionisao. Kada se krvni sudovi blokiraju u mozgu ili krenu da krvare (šlog), pod rizikom ste da vam se ozbiljno i trajno ošteti mozak ili čak nastupi smrt ako ne reagujete na vrijeme.

Kao i kod mnogih zdravstvenih problema, simptomi moždanog udara često se smatraju kao nešto što može da se ignoriše. Pošto moždani udar može da nanese ozbiljne moždane poremećaje, ključno je za opstanak da se ne ignorišu, piše “Fokuzz“…

Video koji ćete vidjeti objasnit će vam šta se dešava kada nastupi moždani udar, režim načina života da bi se to spriječilo kao i da vas upozori koliko je bitno da se obratite za medicinsku pomoć.

Neki od simptoma mogu biti jake glavobolje ili migrena, kao i ekstremni umor. Drugi dijelovi tijela mogu vam takođe pokazati da se radi o moždanom udaru.

Postoji još konkretnih znakova na koje treba da obratite pažnju. Ako je lice opušteno u jednu stranu ili ako su ruke ukočene na par minuta, može biti opasno.

Ako primijetite poteškoća sa govorom zbog nedostatka protoka krvi, mozak može izazvati nejasan ili izobličen govor. Svi ovi uzroci jasan su razlog zbog čega treba da pozovete doktora.

Takođe dodatni znakovi koje ne treba da ignorišete su loš vid na jednom oku, ako vidite duplo ili imate zamagljenost.

Kada nastupi moždani udar, dio mozga ne primi dovoljno krvi i samim tim kiseonika, što dovodi do ovih problema.

U snimku ispod pogledajte kako možete da izbjegnete moždani udar i obezbjedite brz oporavak. Obavezno podijelite ovo sa drugima kako bi i oni bili na oprezu!

Više pogledajte u priloženom videu:

Komentari

komentara