Zdravlje

Obavezno operite taj dio tijela: Na jednom dijelu tijela može živjeti ovo stvorenje ako ga ne budete PRALI!

Napisao H. H.

Možda niste upućeni da sa nama žive milioni mikroorganizama koji se nalaze zajedno sa nama u simbiozi. Toga mnogo ljudi nije svjesno. Oni sa nama dijele vazduh, a ne postoji određeno mjesto gdje će se oni nastaniti već to može da bude raznovrsno.

Jedna stvar oko mikroorganizama jeste bitna, a to je da oni mogu biti jako štetni za naše zdravlje. Oni su zapravo jedna vrsta parazita koji su u stanju da prenose bolesti.

 

Pored prenošenja bolesti, postoji još nekoliko loših stvari, a to je da nam mogu oslabiti imunitet i dosta štetiti za ljudski organizam. Ta stvorenja ne možete vidjeti sa golim okom što je ipak dobro.

Na slici možete pogledati kako oni zapravo izgledaju kada ih gledate pod mikroskopom a to su zaista jedna mala stvorenja. Izgledaju odvratno i zapravo jesu odvratni, a sreća je da se mogu vidjeti jedino uz pomoć mikroskopa.

Kada bi ste takvo jedno stvorenje ugledali na vašem dijelu tijela onda bi se i sami zgrozili. Mikroorganizam koji se zove Demodeks se zapravo hrani sa dlakama od čovjeka.

Njega možete pronaći na bilo kojem dijelu tijela, a najčešće se nalaze na trepavicama, obravama, dlakama koje se nalaze na vašem međunožju. Zbog toga se oni mogu nastaniti na bilo koji dio vašeg tijela.

Demodeks će preko noći napuštati vaše dlake i slobodno se šetati po vašem tijelu. Njihova veličina je samo jedna trećina od milimetra, ali dobra stvar jeste da oni nisu opasni po vaš život.

Ovaj mikroorganizam vam može sami izazvati neke neprijatne stvari i naštetiti ali vas neće dovesti u životnu opasnost. Mogu da vam izazovu svrbež i stvore kožne bolesti po vašem tijelu, a opet se toga trebate paziti.

Komentari

komentara