Zdravlje

YouTuberka koja je tvrdila da veganstvo liječi rak umrla od – raka

Napisao H. H.

Marie Lopez, koja je sa svojom rodicom Liz Johnson vodila kanal “Marie i Liz”, posvećen zdravom životnom stilu, preminula je u decembru prošle godine od raka koji je metastazirao na njena pluća i jetru.

“Taj način ishrane ju je, u kombinaciji sa pripremanjem hrane u mikrovalnoj, koštao života. Oduvijek je bila protiv mikrovalne, koju je moja majka ipak koristila kad bi joj kuhala hranu”, rekla je Liz, prenosi “Radio Sarajevo“…

Marie se takođe podvrgavala strogim “detoks dijetama”, poput 90-dnevnog čišćenja organizma sokovima na bazi limuna i đumbira.

“Pomogli su u povlačenju zapaljenskih procesa u mom tijelu, ali sam sve vrijeme imala osjećaj kao da imam grip. Slabo sam jela”, rekla je.

Marie je također otkrila da je u potpunosti izbjegla terapiju koju su preporučili njeni doktori.

“To je bio moj izbor. Dobro sam, nisam umrla, nisam otišla u bolnicu… Nastavit ću ovim prirodnim putem. Gotovo je s tim, izliječena sam. Osjećam to u mom duhu i mom tijelu”, rekla je jednom prilikom.

I Marie i Liz vjerovale su u moć molitve kao vid izliječenja, prenosi “Independent”.

“Bog me je odveo ka voću i povrću u prodavnici kako bi mi pomogao da se izliječim”, rekla je Mari.

Liz je nakon Marijine smrti ukinula mogućnost ostavljanja komentara i objavila novi snimak u kojem komentariše sve šta se do tada dogodilo.

Ona tvrdi da njih dvije nisu imale namjeru da obmanjuju ljude, već da im pomognu.

Liz takođe kaže da cilj objavljivanja snimaka nije bio novac, s obzirom na to da su do sada na reklamama zaradile vrlo malo.

Komentari

komentara