Zdravlje

IZDATO UPOZORENJE: Stižu obilne padavine, nove POPLAVE, vjetrovi do 90 kilometara na sat!

Napisao A. K.

Svjetska aplikacija za vremenske prognoze izdala je upozorenje za područje Balkana navodeći kako nas narednih dana očekuju jake kiše i poplave. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u BiH će od sutra padati kiša i snijeg.

Danas je izdat narandžasti meteoalaram za područje Banje Luke, Višegrada, Mostara i Trebinja.

U subotu ujutro snijeg će padati u Krajini te zapadnim i sjevernim područjima BiH, dok će u ostatku zemlje padati kiša. U poslijepodnevnim satima doći će do pada temperatura pa će i u ostatku zemlje padati snijeg. Iz FHMZ-a ističu da lokalno može pasti i 120 litara kiše. U Hercegovini će puhati olujni jugo brzine do 90 kilometara na sat.

Temperature će se kretati od 0 do 4 u Krajini i na sjeveru, dok će u ostatku zemlje biti između 8 i 14, na jugu do 16 stepeni. Crveni meteoalarm izdat je za područje Trebinja i Mostara, a narandžasti za područja Sarajeva, Livna, Bihaća i Foče.

Nedjelja će osvanuti sa snijegom koji će u večernjim satima preći u kišu, a u Hercegovini se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni će biti sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slabi jugo. Temperature će biti od -1 do 4 u Bosni, a u Hercegovini od 4 do 9 stepeni.

Prvi dan nove radne sedmice osvanut će s tamnim oblacima u Bosni, dok će u Hercegovini biti sunčano, a naoblačenje će uslijediti sredinom dana. Jutarnje temperature kretat će se od -5 do 0, na jugu do 2 stepena, a dnevne od 1 do 5, na jugu do 8 stepeni.

Kiša i snijeg očekuju se i u utorak.

(Klix)

Komentari

komentara