Zdravlje

KOD SVOJE HIGIJENE RADITE VELIKU GREŠKU: Ona može izazvati opasnu BOLEST

Napisao H. H.

Kada je riječ o higijeni, ona je jako bitna za zdravlje svih nas.

Veliki broj osoba na pravi način ne zna očistiti svoju zadnjicu.

Nakon završetka nužde, jako je bitno da se operete, a ne samo da koristite toalet papir.

Ukoliko koristite samo toalet papir možete dobiti bakterije i gljivične infekcije.

higijena1

Kada se perete, uvijek jednom rukom operite spolni organ, a drugom rukom zadnjicom.

Kada ste se fino oprali, najbolje je da uzmete toalteni papir, a ne sa peškirom ili bilo čim drugim što je vlažno.

Možda vam zvuči bezazleno i glupo, ali vjerujte nije tako.

Ovo su 4 razloga zbog čega vas ČESTO svrbi ZADNJICA !

Svakom se to ponekad desi i nije alarmantno. Ali ako vas zadnjica svrbi često, moguće je da vas muče ovi problemi.

PREGRUBI STE U BRISANJU

Ovo je razlog broj jedan za nelagodu i svrab u predjelu zadnjice, tvrdi dermatolog Sarina Elmarija. Kako ona dalje savjetuje, ukoliko nuždu obavljate više puta dnevno, prvo koristite bide ili tuš pa onda nježno uklonite vlagu papirom i gledajte da birate one najnJežnije, bez ikakvih neravnina. Grub toalet papir ostavlja mikro posjekotine na koži koje dovode do iritacije.

KORISTITE POGREŠAN TOALET PAPIR

Već dugo na tržištu postoji vlažan toalet papir koji može da se baca u šolju. Mnogima to zvuči idealno, ali upravo taj papir je jedan od glavnih razloga za iritaciju.

JEDETE PREVIŠE ZAČINJENU HRANU

Kafa, paradajz, pivo i začinjena hrana dovešće do iritacije, pa ih izbjegavajte.

IMATE HEMOROIDE

Ovo je takođe jedan od najčešćih razloga za svrab, a dr Elmarija savetuje da u ovakvim slučajevima dignete ruke od bilo kakvog papira i pređete na tuširanje nakon nužde, i da redovno mažete kreme sa cink-oksidom, a ako nelagodnost i pored toga traje, konsultujte se sa ljekarom.

zadnjica

Nije smiješno: Kakva vam je zadnjica, takvo vam je zdravlje

Prva pomisao na debelu zadnjicu je i da je dotična osoba gojazna, a sam tim i da ima problem sa zdravljem.

Kakav oblik vi imate?

Ipak, ovo ne mora uopšte da bude tačno, nečija figura prosto može da „podnese” nešto veću zadnjicu. Kada je u pitanju zdravlje, sjetite se da je mnogo opasnije imati salo oko grudi, odnosno u blizini srca.

Koji oblik zadnjice vi imate?

V” OBLIK
Za ovoj oblik karakterističan je uzak struk i nešto širi kukovi. Zadnjica je zapravo najšira u donjem dijelu leđa, a onda se postepeno sužava. Ovaj oblik zadnjice karakterističan je za starije žene, a neophodno je da regulišete unos masti, pogotovo trans-masti koje ne bi trebalo da konzumirate uopšte.

ČETVRTASTI OBLIK
Ili kako se drugačije naziva, „mišićava zadnjica”. Karakterišu je približno slične dimenzije širine kukova i zadnjice. Ovakav oblik naziva se i „dječačka građa”. Ovakvu zadnjicu veoma je teško preoblikovati i potrebno je raditi posebne i prilično agresivne vježbe i čučnjeve kako bi se promijenila. Ove osobe su obično veoma zdrave, ali u nekim slučajevima mogu da imaju malo sala na bokovima. Rješenje? Samo čučnjevi.

OKRUGLI OBLIK
Drugačije se naziva i oblik „trešnje” ili „jabuke”. Struk je znatno uži od zadnjice koja je obla i puna. Osobe koje posjeduju ovakav oblik zadnjice uglavnom su veoma zdrave.

SRCOLIKI OBLIK
Definitivno najpoželjniji oblik zadnjice, i svakako najljepši. Ipak, ukoliko ne vježbaju, ove osobe rizikuju da imaju srčanih problema.

 

Komentari

komentara