Zdravlje

Kako početi proces čišćenja – Provjeren način detoksikacije organizma i liječenja čira limun dijetom

Napisao admin

Provjeren način detoksikacije organizma je limun dijeta, koja, pored toga što topi kilograme, pojačava imunitet i reguliše stres, i tako poboljšava opšte stanje organizma.


limun (foto:cure.ba)

Detoksikaciju limunadom u novije vrijeme proslavio je Amerikanac Stanley Borows kad ju je preporučio u liječenju čira na želucu. U knjizi “Glavni pročišćivač” objasnio je kako je pomogao pacijentu oboljelom od čira na želucu. Poslije 11 dana pacijent je na čuđenje doktora bio sasvim zdrav. Mnogi drugi navodno su doživjeli isti čudesan oporavak. Kratkotrajno dolazi i do gubitka težine.  

Prije tri godine Tom Voloshin u knjizi “Doživljaj potpunog pročišćenja” potvrđuje pozitivne strane ove detoksikacije, i kaže da rezultira boljim snom, pozitivnijim pogledom na svijet, bistrijim umom i većom šansom da se oslobodite zavisnosti.  

Glavni pročišćivač djeluje protiv bolesti tako što čisti tijelo od toksina. To nije kraj nego početak niza mudrih odluka koje bi trebale da uključe i redovno vježbanje i bolju reakciju na stres.  

Kako početi proces čišćenja  

Za neke je sama detoksikacija lakša ako se na nju pripreme tako što će par dana ranije preći na vegetarijansku prehranu. Oni koji redovno piju gazirane napitke i kafu, trebali bi polako da smanje njihov unos prije početka detoksikacije. Osim toga, zbog nedostatka kofeina može doći do pojave glavobolja, pa je dobro uzimati vitamin B5.  

Ko ne smije da posti    

Ljudi koji su imali transplantaciju organa i koji piju lijekove za supresiju imuniteta ne smiju da poste. Naime, dijeta aktivira imunitet i tako inhibira djelovanje lijekova. Zbog toga postoji opasnost da bi transplantirani organ mogao biti odbačen. Osim toga, ne smiju da poste ni mlađi od 18 godina. Svi koji imaju određene tegobe prije detoksikacije bi trebali da se konsultuju sa doktorom.  

Detoksikacija Generalno čišćenje  

Tokom detoksikacije koja traje 10 dana uzima se samo limunada napravljena od: limuna, čistog javorovog sirupa, ljute paprike i vode.  

Tokom dana se pije od šest do 12 čaša ove limunade. Čim vas uhvati glad, popijte novu čašu. Limunada uvijek treba da se pije svježa i ne smije da se stavlja u mikrovalnu.  

Nakon posta je važno da hranu jedete polako. Posljednji dan posta lagano uvodite sok od pomorandže. Sljedeći dan možete da jedete supu od povrća i varivo. Treći dan jedite razno voće i povrće. Pazite da se ne prejedate. Pijte dovoljno vode. Sljedeće dane polako uvodite normalnu ishranu, ali meso, ribu, mlijeko i jaja uvodite polako.  

Tokom posta nije potrebno da uzimate dodatke vitamina i minerala, jer ih ima dovoljno u limunu, javorovom sirupu i paprici.  

Recept iz knjige Stanleyja Borowsa:  

2 kašike limunovog soka  

2 kašike javorovog sirupa  

1/10 kašičice mljevene ljute paprike  

3 dl vode (hladne ili tople, kako želite)

vijesti.ba

Komentari

komentara