Zdravlje

EVROPA POD SNIJEGOM, NA BALKANU PROLJEĆE: Da li je ovo dokaz da nas HAARP uništava?!

Napisao A. K.

Evropa je pod snijegom, a kod nas iz dana u dan temperatura raste. I kao da to nije dovoljno, juče je olujni vetar nosio sve pred sobom, a udari vjetra u Vršcu su išli i preko 100 kilometara na čas. I naravno, zbog neoubičajno visokih temperatura za ovo doba godine, odmah je aktivirana “HAARP zavjera“ jer dok se ostatak Evrope smrzava, kod nas je “nenormalno vrijeme“.

`Ubijaju nas sa HAARP antenama“, “Zaista mislite da je ovo normalno?!“, “Snijeg dođe do granice i vrati se nazad jer nismo u EU“, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

 

Ipak, istina je malo drugačija, pa tako meteorolog Đorđe Đurić za “Alo!“ otkriva pravog krivca zbog koga temperatura ovih dana  ide preko deset stepeni Celzijusovih.

 

– Riječ je o čuvenom đenovskom ciklonu na sjeveru Italije i mi smo od prije dva dana pod njegovim snažnim uticajem, jer on uslovljava veoma topli vazduh sa Mediterana prema Balkanu. Zbog toga je veoma toplo, ali i vjetrovito, videli smo udare olujnog vjetra juče kod nas. Već danas bi trebalo malo da oslabi i da topli vazduh sa Mediterana zamijeni hladniji vazduh sa sjevera, ali za sada za nas nema snijega na vidiku. Prvog dana 2018. temperatura će ići i do 15 stepeni, a tako će ostati i sve do Božića. Naravno, ne brinite, zima je tek počela i sigurno će biti snježnih padavina – navodi Đurić.

 

Što se tiče vremena koje nas očekuje do kraja 2017, temperatura će uglavnom biti iznad prosjeka za ovo doba godine, s mogućim udarima olujnog vjetra i slabijim padavinama, ali kako stvari stoje, neće biti ništa od pravljenja Snješka Bjelića.

 

Očekivane biometeorološke prilike mogu doprinijeti pojačanju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje astmatičarima, kao i osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim problemima. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu bolova u mišićima, glavobolje i neraspoloženja.

(Alo.rs)

Komentari

komentara