Zdravlje

Mostar – Javne kuhinje pozvale gradonačelnika Ljubu Bešlića da im kupi hljeba

Napisao admin

Iz javnih kuhinja Mostara upućeno je pismo koje su potpisali angažovani u njima u kojem se traži od gradonačelnika da deblokira gradski budžet ili da obezbijedi i kupi dovoljno hljeba za javne kuhinje.


Neimaština (foto: cure.ba)

“Najgladniji u Mostaru su najviše pogođeni dogovorima OHR-a i HDZ-a kojim se preko pitanja budžeta politički ucjenjuju mostarski Bošnjaci kako bi za koru hljeba napravili ustupke kojima grad treba prepustiti na dominaciju Hrvatima”, navodi se u pismu upućenom na više međunarodnih i domaćih adresa.

OHR sa hrvatskim strankama i blokom stranaka koje je američki ambasador Moon na blogu nazvao izdajničkim (SDP, SBiH, SBB), planiraju scenario nemira u bivšem istočnom Mostaru zbog osiromašenja i gladi. Zato HDZ-ovi, uz podršku OHR-a blokiraju i bojkotuju usvajanje privremenog budžeta kako bi pripremili teren za nemire i izazvali reakciju nalik arapskom proljecu da bi zamaglili stvarne ciljeve projekta konačne realizacije Tuđman- Šušak-Boban plana za stolni grad.

Gradonačelnik Bešlić je upravo zahvaljujući potezima i pismima Visokog predstavnika, dobio mogućnost da ucjenjuje gladne u Mostaru i Bošnjake dovodi u poziciju da praktično izmoljavaju usvajanje budžeta, što je jasno iz nekoliko sjednica koje je Murat Ćorić sazvao u zadnjih dva mjeseca. No sasvim je jasno kako Bešlić, bez dopuštenja Chrisa Bennetta i OHR-a nije smio blokirati usvajanje privremenog budžeta te je izvjesno zaoštravanje situacije.

moinfo.ba

Komentari

komentara