Zdravlje

Policiji u Zavidovićima prijavljeno da je u rijeci Bosni nađeno tijelo!

Napisao A. K.

Kako saznaje portal hayat.ba, u rijeci Bosni pored autobuske stanice, nije pronađeno tijelo, kako se prvobitno mislilio, već plastična lutka iz izloga. Policija je po prijavi odmah reagovala i izašla na teren, gdje su konstatovali da su 700 metara od mjesta gdje je uočeno `tijelo`, pronađena lutka iz izloga.

Policija trenutno razgovara sa osobama koje su prijavile da su vidjele `tijelo`.Podsjetimo, danas je 14. dan, potrage za Aldinom Mulićem (28) koji je 13. decembra upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

 

Nakon što je jučer u dva navrata podignuta brana na Bentbaši i značajno smanjen nivo vode rijeke Miljacke, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) po izuzetno lošem i maglovitom vremenu dva puta su se spuštali u hladnu rijeku i do mraka pretražili bukvalno svaki metar korita, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

 

Kako neke lokacije u jučerašnjoj pretrazi korita rijeke Miljacke zbog dubine vode preko dva metra, i nepristupačnosti, nisu mogle biti detaljno pretražene danas će se još jednom, u 08.00 sati, podići brana na Miljacki kako bi se za tri-četiri sata ove lokacije detaljno pretražile.

 

Još jednom molimo sve građane BIH, da prilikom prelazka preko mostova, obrate pažnju na rijeku i samu obalu i tako pomognu u potrazi.

 

Podsjećamo, Aldin Mulić i Irhan Fočo upali su u Miljacku u ranim jutarnjim satima 13. decembra.

 

Tijelo Irhana Foče pronađeno je dan poslije nestanka na obalama Bosne u blizini Visokog.

(Hayat.ba)

Komentari

komentara