Zdravlje

TAJNA RUSKE MEDICINE: Sačuvajte zdrave zube i desni, EVO I KAKO…

Napisao H. H.

Kad zaboli zub, obično može da vas spasi samo zubar. Jedino oni koji nisu imali problema sa zuboboljom mogu da kažu kroz smeh za nekoga da je dosadan kao zubobolja.

Zdravi zubi — zdrav stomak, želudac… Retko ko od nas ima sva 32 zdrava zuba, a i oni koji ih imaju neka zahvale genetici. Kad se zub pokvari, počne da boli, kad se upale desi ili dođe do paradentoze, onda je stvar već ozbiljna. Da bi se to sperčilo, umnogome može da pomogne i sama priroda.

LISTIĆI ZELENOG ČAJA PROTIV KRVARENJA DESNI

Listiće zelenog čaja prelijte ključalom vodom, i pustite ih da odstoji najviše tri minuta. Procedite i popijte čaj. Listiće koji su ostali na cediljki, žvaćite lagano, tokom dana, čime ćete umnogome ojačati desni i zube.

Ako ste uporni, prestaće i neprijatno krvarenje desni koje se obično jvalja kada perete zube.

Antibakterijsko delovanje zelenog čaja sprečava nastanak i razvoj zubnog karijesa.

AKO SU DESNI VEĆ UPALJENE…

Sameljite tri velika češnja belog luka i pomešajte sa dve kafene kašičice jogurta. Smesa se drži u ustima, a jezikom se „raspoređuje“ na bolna mesta. Ovo radite više puta dnevno.

Izmešajte u tegli kantarion sa rakijom komovicom u odnosu 1:5. Pre upotrebe, mešavina treba da odstoji u dobro zatvorenoj tegli dve nedelje.

Ima ulogu protivupalnog sredstva, a kosristi se za ispiranje usta; 30 do 40 kapi na pola čaše vode.

EFIKASAN LEK PROTIV PARADENTOZE

Sušeni đumbir u prahu razmažite jezikom po desnima. Ovo radite posle svakgog obroka.

Ovaj lek obavezno primenjujte posle pranja zuba i uveče pred spavanje. Odlično dezinfikuje sluzokožu, čisti i učvršćuje desni. Ovo je efikasan lek i za afte.

ZA ZUBOBOLJU NAJBOLJI BELI LUK I SIRĆE

Isitnjeni beli luk stavite u papirnu maramicu, dodatno ga izgnječite rukama da bi se oslobodilo što je moguće više željenog soka. Oblogu držite nekoliko minuta na bolnom mestu na obrazu.

Ukoliko možete da izdržite, pokušajte komad luka da zgnječite i stavite preko bolnog zuba. Bol će sigurno da se umanji već nakon nekoliko trenutaka.

Izvor: kurir.rs

Komentari

komentara