Zdravlje

ALEKSANDAR ŠUNDIĆ – Kada je skočio sa zgrade vikao: 'Stela nije zaslužila da je ubijem!'

Napisao admin

Nisam htio da se ovo dogodi. Svađali smo se, bio sam ljubomoran. Volio sam je mnogo. Nije zaslužila da je ubijem. Kajem se zbog svega, priznao je ubistvo Stele Gundelj (25) pred istražnim sudijom Aleksandar Šundić (23), potpisao zapisnik, a zatim se naglo okrenuo i pokušao da se ubije skokom s drugog sprata


Aleksandar i Stela (foto: Blic.rs)

Aleksandar Šundić doveden je kod istražnog sudije Višeg suda u kabinet 202 u petak u 13 sati. U njegovoj pratnji bio je advokat. Uz plač, prepričao je kako je nakon svađe zbog ljubomore ubio djevojku Stelu Gundelj, koja je prekjuče sahranjena u rodnoj Staroj Pazovi.

Istražnom sudiji je pričao o tome koliko dugo se poznaje sa Stelom, ali i kako se dogodila tragedija u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Medaković. Sve vrijeme dok je davao iskaz, Šundić je odmahivao glavom i pričao kako „nije htio da ubije Stelu, da ju je mnogo volio i da ne zna šta mu je bilo“.

Šundić je iskaz davao dva i po sata. U jednom trenutku ustao je sa optuženičke klupe kako bi potpisao zapisnik. Šundić je tada iskoristio nepažnju sudskih stražara, koji su sjedili na fotelji pored vrata, odgurnuo tužioca i u punom trku istrčao iz kabineta. Čuvar je potrčao za njim i vikao da stane.
 
Ali Šundić se nije zaustavljao. Trčao je ka prozoru želeći da se ubije. Bacio se ka prozoru, ali se sapleo o gelender i pao između spratova unutar zgrade.

– Začuo se tup i jak udarac, nalik na pucanje petarde. Mladić je ležao nepomično na platou u prizemlju. Sudska straža je vikala, pozvali su Hitnu pomoć. Samo čudom je uspio da preživi pad sa drugog sprata na beton. Ležeći je ponavljao:

– Nisam htio da je ubijem – kaže jedan od očevidaca iz Palate pravde.

Doktorica Nada Macura iz Hitne pomoći kaže da su dobili telefonski poziv u 15.34.

– Pritvorenik je pao s drugog sprata i nije imao spolja vidljive povrede i krvarenje, i bio je svjestan. Zadobio je prelom sva četiri ekstremiteta, tupu povredu glave i prelom male karlice. Zbrinut je u Urgentnom centru – navodi Nada Macura za „Blic“.

U Urgentnom centru objašnjavaju za „Blic“ da je stanje Aleksandra Šundića bilo izuzetno kritično, da je u toku noći imao operacije, ali da je njegovo stanje znatno bolje.

Šundić je u Urgentnom centru pod strogim policijskim obezbjeđenjem kako bi bili spriječeni eventualni novi pokušaji Šundića da sebi oduzme život.

Aleksandar Šundić uhapšen je u četvrtak ujutro, dan nakon pokušaja samoubistva na krovu studentskog doma na Karaburmi. Tada je policajcima, koji su pokušali da ga privedu, prijetio da će skočiti sa zgrade i izvršiti samoubistvo. Policija je, ipak, uspjela da ga odgovori od skoka i da ga uhapsi.

Stela je raskinula ljubavnu vezu prije mjesec dana sa Aleksandrom Šundić (23), koji ju je udavio u srijedu u njenom stanu u beogradskom naselju Medaković. Razlog za raskid bila je upravo njegova ljubomora, ali i to što nije mogao pomiriti s činjenicom da je Stela sljedećeg mjeseca trebalo putovati u New York na postdiplomske studije.

Posljednje dvije nedjelje, kako je Stela pričala jednoj drugarici iz Stare Pazove s kojom je odrasla, Aleksandar je bio izuzetno napadan. Slao joj je poruke, dolazio kod nje u stan izazivajući svađu.

“Prije mjesec dana mi je rekla da su raskinuli i da ona više ne može boriti s njegovom ljubomorom. Nije želio da se pomiri s tim što je htjela putovati na postdiplomske studije u Ameriku. Rekla mi je da joj šalje poruke, da ne može više da mu se javlja na telefon i da je sve postalo prenaporno “, kaže Stelina drugarica.

Blic.rs

Komentari

komentara