Zdravlje

Žena je zaradila opaku infekciju očiju nakon što je godinama spavala na istoj posteljini

Napisao H. H.

Ovo su prizori koje ne želite gledati ujutro (ili bilo kad), ali su ujedno i vrlo važno upozorenje.

Koliko često mijenjaš jastučnice i posteljinu na kojima spavaš? Ne baš prečesto? Nakon ovoga bi možda mogla malo razmisliti o tome, mi svakako jesmo…

Naime, jedna je žena zaradila opaku infekciju na očima i trepavicama, na kojima su joj se skupile stotine termita, a čim je zbog hroničnog crvenila i svraba očiju napokon otišla u bolnicu, doktori su joj dijagnosticirali blefaritis, piše “The Sun”.

Ovo je upozorenje za sve

Znamo da ovo baš i nisu prizori koje želite vidjeti ujutro, ili ikada, ali vrlo je važno upozoriti na opasnost koja prijeti zbog nečistoće mjesta u kojem svake noći spavate.

Važno je znati kako je koža svakog od nas mjesto na kojem se skupljaju mikroskopske stjenice i termiti koje ne možemo vidjeti golim okom, ali oni postaju problem tek kad im damo mjesto na kojem će se razmnožavati, kao što je to ova žena činila namjerno spavajući u prljavoj posteljini (nije je promijenila od 2012. godine!). Također, slična vam se stvar može dogoditi i ako ne perete lice od šminke prije spavanja ili ako ga ne čistite temeljito…

Na svu sreću, pogotovo na sreću ove žene, ovu je infekciju lako izliječiti, a za to su potrebne antibiotske kapi i nekoliko lekcija o čistoći i higijeni. A ista lekcija vrijedi i za sve nas, prenosi “Net“.

Komentari

komentara