Zdravlje

Zbog ovih proizvoda dobila je rak jajnika ali i oštetu putem suda od 417 miliona

Napisao H. H.

Johnson&Johnson će da isplati još jednu veoma visoku odštetu koja ovaj put iznosi 417 miliona dolara i to ženi po tužbi osnovanoj na činjenici da je rak janika dobila jer je koristila baby pudera za ličnu higijenu higijene.

Radi se o najvišoj svoti koju je do sada presudila porota suda u L.A.,u svim dosadašnjimu slučajevima tužbi protiv brendova koji nisu na odgovarajući način upozorili svoje korisnike na visok rizik od obolijevanja od ovog ili karcinoma drugog oblika, uz dugogodišnje korištenje istih.
“Zaista smo zahvalni poroti, koja je bila pravedna, i donijela presudu u korist Eve Echeverije”, izjavio je njen advokat Mark Robinson, dodavši da njegova klijentica umire, ali da je tužbom, zapravo,željela pomoći svim ženama u zemlji koje su odobljele iz istih razloga kao i ona, koristeći proizvode brenda Johnson&Johnson u periodu od 20 ili 30 godina.

Predstavnica brenda Carol Goodrich najavila je žalbu. Poražavajuće je da su u sličnim tužbama do sada izrečene četiri višemilionske presude ,ali su svi slučajevi još uvijek u postupku žalbe.
Čak 2000 žena ih je tužilo,a u najavi su i nove tužbe.
Mineral talk u farmaceutskoj industrij godinama se koristi . Sva ranija istraživanja pokazala su da korištenjem pudera nije moguće obolijevanja od raka,i veliki je broj onih kojismatraju da je talk bezopasan.
Međutim, Svijetska Međunarodna agencija za istraživanje raka upotrebu talka istakla je kao “potencijalno kancerogenu”.

Komentari

komentara