Zdravlje

Bosna i Hercegovina – Pomozimo Anesu Mehicu Paji da ponovo prohoda

Napisao admin

Tridesetosmogodišnji Anes Mehić – Pajo iz Lukavca nastradao je prije petnaest godina i od tada je, zbog povrede kičmene moždine i oduzetosti sva četiri ekstremiteta, prikovan za invalidska kolica.


Anes Mehić Paja (foto: cafe.ba)

Vijesti koje su stigle iz Beča dale su Mehiću nadu da bi tretmanom matičnim ćelijama moglo doći do poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja. Tri tretmana sa boravkom u Beču koštaju 30.000 eura.

U nastavku pročitajte poruku Anesa Mehića – Paje svima onima koji su u mogućnosti da mu pomognu na putu do ozdravljenja i oporavka:

Dragi moji drugari, prijatelji, poznanici i ljudi dobre volje,

Oni koji me poznaju znaju kako sam prije 15 godina nastradao i da sam od tada u invalidskim kolicima. Za one koji ne znaju, nastradao sam 1997. godine, skočio sam u jezero i polomio vratne pršljenove i povrijedio kičmenu moždinu i od tad sam Quadriplegicar (oduzetost sva četri ekstremiteta) i od tada zavisim od pomoći roditelja i svih drugih dobrih ljudi.

Prije otprilike godinu dana pojavila se jedna zraka sunca koja bi mogla dovest do mog kolikog-tolikog oporavka, postoji mogućnost da bih mogao bar da se brinem o sebi a možda uz Božiju pomoć, intenzivne vježbe i uz pomoć Vas, dobrih ljudi, bude i mnogo više pa i da prohodam.

U Beču postoji klinika  koja se bavi liječenjem, tretmanom matičnim ćelijama, sa kojima sam ja u kontaktu zadnja 3 mjeseca i kojima sam poslao sve svoje otpusnice, nalaze MRI i mišljenje doktora fizijatara. Nakon pregleda moje medicinske dokumentacije javili su mi da sam podoban za tretmanom matičnim ćelijama (putem lumbalne punkcije). Tretman uključuje boravak i primanje terapije i oporavak, 2 dana i jednu noć u Bečkoj renomiranoj klinici, nakon čega bih u roku od 3 do 9 mjeseci uz svakodnevne vježbe trebao da osjetim veliki napredak.

E sad ono najvažnije i po mene najtragičnije:

Jedan tretman matičnim ćelijama puno košta, tačnije 9.350 Eura. Doktori preporučuju najmanje tri tretmana što je sa odlascima i boravkom u Beču oko 30.000 Eura a ja i moja porodica tih para nemamo!

Zato sam primoran da zamolim sve moje drugare, prijatelje, poznanike, ljude dobre volje i svima ostalim, da mi finansijski pomognu da dobijem i ovu bitku…

Vaše donacije za moje liječenje možete uplatiti na neki od dole navedenih žiro računa.

Unaprijed Vam se zahvaljujem i pozdravljam Vas.

Anes Mešić Pajo

RAČUN ZA UPLATE U KM
HYPO-ALPE-ADRIA-BANK d.d.
NA IME: ANES MEHIĆ
BROJ TEKUĆEG RAČUNA: 3060442684903979

RAČUN ZA UPLATE U EURIMA
NA IME: MEHIĆ ANES
HYPO GROUP ALPE-ADRIA MOSTAR, KNEZA BRANIMIRA 2B
BROJ RAČUNA: 26849276
SWIFT: HAABBA22
IBBAN: BA393060442684927647

RAČUN ZA UPLATE AMERIČKIM DOLARIMA
HYPO-ALPE-ADRIA-BANK INTERNATIONAL AG KLAGENFURT, AUSTRIA
BIC: HAABAT22
BANK KORISNIK/THE BENIFICIARYS BANK:
HYPO-ALPE-ADRIA-BANK d.d. MOSTAR, BOSNA AND HERZEGOVINA
BIC-COD: HAABBA22
NA IME: MEHIĆ ANES
CONTO: 26849306
IBAN: BA393060442684930654
Facebook grupa:

https://www.facebook.com/groups/473567499359080/

cafe.ba

Komentari

komentara