Zdravlje

Šta se dešava – Neugodni tjelesni mirisi

Napisao admin

Skoro svaka osoba voli voditi računa o tome kako izgleda, ima li na sebi dovoljno parfema, odjeću koja odgovara najnovijim trendovima i naravno najbolju kozmetiku koja ističe ljepotu lica, a sakriva mane.


Žena (foto: cure.ba)

Međutim postoje one osobe koja uprkos tome imaju problema s jednom pojavom. Naravno tu se misli na neugodne tjelesne mirise koji mogu biti rezultat više toga. Prije svega treba započeti s redovnom higijenom. Nije potrebno previše napominjati kako je svakodnevno tuširanje bitno i prije svega neophodno za normalno funkcionisanje unutar društvene zajednice.

Međutim što učiniti kada osobe unatoč svojim redovnim higijenskim navikama ipak imaju problema s neugodnim tjelesnim mirisima. Tu se treba nadovezati na tekst malo prije gdje je izričito rečeno kako na mirise može utjecati više toga.

Osobe mogu imati problema sa spomenutom pojavom u slučaju pretjerane konzumacije crvenog mesa. Prema posljednjim istraživanjima pokazalo se kako je crveno meso teže za probaviti zbog čega dolazi do ispuštanja štetnih tvari unutar organizma, a kao krajnja posljedica nastaje neugodan miris.

Osim crvenog mesa bilo bi dobro smanjiti unos jaja, jetrice i prije svega robe. Iako su ribe jedna od najzdravijih namirnica činjenica je kako ispuštaju neugodan i prije svega odbojan miris s kojim ste se mogli susresti u ribarnici.

Alkohol, kafa, cigarete. Sve su to štetne stvari koje osim što štete zdravlju čovjeka, isto tako mogu utjecati na širenje neugodnog mirisa. Treba napomenuti kako kafa nije toliko štetna osim u prevelikim količinama.

Brojni stručnjaci savjetuju konzumaciju malo lakše hrane koja obiluje vlaknima, kao što je povrće, voće, sjemenke i naravno žitarice.

savjetnica.com

Komentari

komentara