Zdravlje

BILI SU MOJ ŽIVOT: – Tužna priča čovjeka koji je u jednoj noći izgubio suprugu i petero djece

Napisao admin

Kada je doktor Abdul Shakoor preselio u Britaniju sa suprugom i petero djece, vjerovao je da njegova porodica sigurna. Međutim, 14. oktobra prošle godine cijela njegova porodica stradala je u požaru koji je zahvatio njihovu kuću u Harlowu.


Porodica (Foto: doznajemo)
Shrvani otac prvi put je progovorio o svojim očajničkim pokušajima da ih spasi.
Govoreći za The Sunday Times, ispričao je kako je prije nego što je otišao u krevet te noći, njegova supruga Sabah (44), zamolila ga da još jednom provjeri kuću, je li sve zaključano. Ali u 1.40 poslije ponoći probudio ih je glasan prasak i kuća je ubrzo bila ispunjena dimom.
Shvatajući da požar bijesni, Shakoor je znao da mora brzo pozvati pomoć, pa je, nakon što je pronašao naočare i telefon, hrabro skočio kroz prozor na parkirani automobil.
Jedan komšija je pokušao ući u kuću, ali je brzo odustao jer je bilo previše dima. Ipak, Shakoor je znao da mora učiniti nešto pa je napravio posljednji, očajnički pokušaj, vratio se u kuću da ih spasi. Ali je bilo prekasno.
Dok se borio da dođe do stepeništa, svoje voljene je dozivao po imenu, ali se niko nije odazvao. – Svaka sekunda je izgledala kao 100.000 sati, kaže on.
Svih šest žrtava umrlo je od gušenja zbog udisanja dima. Njegova supruga Sabah umrla na licu mjesta kao i 12-godišnja kćer Hira i sinovi Muneeb (9) i Rayyan (6).
Sohaib (11) je umro u bolnici Princess Alexandra gdje je radio dr Shakoor. Peto i najmlađe dijete, Maheen (3) nikad nije došla svijesti. Njen otac morao je donijeti tešku odluku da isključe aparate koji su je održavali u životu.
Dr Shakoor je rekao da nije znao da ga žena i djeca nisu slijedili, tj. da oni neće skočiti kroz prozor.
-Oni su bili cijeli moj život. U jednom trenutku izgubio sam sve-kaže čovjek koji je izgubio cijelu porodicu.
Policija ovaj slučaj istražuje kao ubistvo, ali zasad nema hapšenja.Vjeruju da je kuća prije opljačkana, a onda zapaljena jer su laptop i torbu pronašli 12 nakon požara.
Shakoor se vratio u svoj rodni kraj, u Pakistan, gdje traži utjehu. Kaže da nije osvetoljubiv, ali da želi pravdu.

doznajemo.com

Komentari

komentara