Zdravlje

Skinite MLADEŽ na prirodan način: Ne morate na lasersko skidanje, ili operaciju!

Napisao H. H.

Madeži, crne ili smeđe točke, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina. Na to koliko madeža će se pojaviti i kakvi će biti utiče genetika, hormoni. Svaku promjenu na koži, trebalo bi reći liječniku.

Postoje  pripravci koji mogu utjecati na madeže. Prije bilo kakve primjene, važno je poznavati madeže. Znati koliko ih imate, kojeg su oblika, mijenjaju li boju, i slično.

Sve veće promjene dobro je priopćiti dermatologu. Evo tvari koje utječu na madeže:

1. Bijeli luk

Najučinkovitiji je lijek za madeže jer sadrži enzime koji razbijaju stanice za stvaranje pigmenata. Bijeli luk posvjetljuje kožu. Sve što trebate učini je zdrobiti komadić bijelog luka, staviti na madež i zalijepiti flasterom.

Neka ostane preko noći. Nekoliko dana ponavljajte postupak, pa će madež sam otpasti. Navodno, za pet dana.

Postoje prirodni pripravci koji mogu utjecati na madeže. Prije bilo kakve primjene na sebi, važno je poznavati svoje madeže. Znati koliko ih otprilike imate, kojeg su oblika, mijenjaju li boju, veličinu i slično.Sve veće promjene dobro je priopćiti dermatologu ili liječniku opće prakse, kako bi otklonili mogućnost da su te promjene karcinogenog karaktera. Evo prirodnih tvari koje utječu na madeže:

Bijeli luk

Najučinkovitiji je lijek za madeže jer sadrži enzime koji razbijaju stanice odgovorne za stvaranje pigmenata. Ujedno, bijeli luk posvjetljuje kožu. Sve što trebate učini jest zdrobiti komadić bijelog luka, staviti na madež i zalijepiti flasterom.

Neka ostane preko noći. Nekoliko dana ponavljajte postupak, pa će madež otpasti.

Komentari

komentara