Zdravlje

Sat nakon cijeđenja bubuljice, lice joj se inficiralo! Doktori su za nju imali lošu vijest!

Napisao H. H.

Svi cijedimo bubuljice, bilo da to radimo povremeno ili često. Znamo da ne bismo smjeli, ali nekada nas toliko nervira, da jednostavno ne možemo da odolimo.

Pri tom, mislimo: čemu tolika frka da ne smijemo?

 

Kada čujete priču Kejti Rajt, neke stvari će vam biti jasnije. Zbog “običnog” cijeđenja bubuljice, napravila je sebi veliki zdravstveni problem!

Kejti je imala bubuljicu na obrvi, koju je željela da iscijedi. Međutim, nije znala da je ono za šta je mislila da je obična bubuljica, bila infekcija stafilokokom, piše “Likemag“.

To je saznala kada joj je lice toliko oteklo, da je morala da ode u Urgentni centar. Doktori su joj saopštili da ima celulitis, odnosno akutnu bakterijsku infekciju kože i potkožnog tkiva.

Kejti sumnja da se infekcija desila putem olovke za obrve, koja je najvjerovatnije bila nosilac bakterija.

Prije oko sedam dana riješila sam da iscijedim ono što sam smatrala da je ogromna potkožna bubuljica. Međutim, svega sat vremena kasnije lice mi je oteklo i užasno me je boljelo. U Urgentnom centru rečeno mi je da imam ozbiljan celulitis i da, pošto mi je na licu, postoji ogroman rizik da se proširi na mozak ili me čak oslijepi. Hvala Bogu, sve je u redu i vraća se u normalu. Ali moram da napomenem da se sve ovo najvjerovatnije dogodilo zbog bakterija nataloženih na mojoj olovci za obrve. Ako se redovno šminkate, MOLIM VAS, redovno perite pribor. Ni ja to do sada nisam radila redovno, ali od ovog dana perem sve što upotrijebim, odmah po upotrebi.

Kejti sada upozorava žene da redovno peru pribor za šminkanje, jer posljedice nehigijene mogu da budu strašne.

Takođe, kada vam se pojavi neki ozbiljniji upalni proces na koži, obratite se doktoru umjesto da sami “operišete.” Kao što vidimo, pored ružnih ožiljaka, mogu se javiti i ozbiljne zdravstvene komplikacije.

Komentari

komentara