Zdravlje

NAJNOVIJA SEDMIČNA PROGNOZA: Ako ste mislili da je pakao prošao, gadno ste se prevarili

Napisao A. K.

Nakon mjestimične promjene vremena i osvježenja, uz kišu, grmljavinu, buru, pa i olujno nevrijeme, atmosfera se ponovno stabilizira. Do četvrtka slijedi novo zatopljenje, pa ponovno promjena.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u utorak će prevladavati sunčano, prijepodne uz ponegdje umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 18, a najviša dnevna između 29 i 31 °C.
U središnjoj Hrvatskoj također barem djelomice sunčano i vrlo toplo. Ujutro i prijepodne mjestimice umjerena naoblaka. Puhat će povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Temperatura zraka slična kao u istočnim krajevima.

U Gorskom kotaru i Lici djelomice sunčano uz razmjerno svježe jutro. Tijekom dana vrlo je mala mogućnost lokalnih pljuskova. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, s dnevnom temperaturom zraka do 32 °C. Uz obalu ujutro slaba bura, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak, piše HRT u svojoj prognozi.
U Dalmaciji i dalje pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće, osobito u unutrašnjosti. Na sjevernom dijelu ujutro slaba do umjerena bura, zatim zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura na obali i do 25 °C, a najviša dnevna između 34 i 37 °C.

Na jugu Hrvatske slično – sunčano i vruće. Vjetar povremeno umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najniža temperatura od 23 do 25 °C, a najviša dnevna između 33 i 35 °C.
Idućih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i postupno sve toplije, osobito u četvrtak, kada bi temperatura zraka mjestimice mogla biti viša i od 37 °C. Štoviše, u četvrtak je za cijelu Hrvatsku oglašen crveni alarm od toplinskog vala, što označava vrlo veliku opasnost za zdravlje.

U petak se očekuje malo manje vruće. Povremeno može biti pljuskova i to uglavnom u zapadnim krajevima, osobito u četvrtak i petak.
Na Jadranu i u nastavku tjedna pretežno sunčano i vruće, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu u četvrtak i petak nestabilno, mjestimice uz mogućnost kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Vjetar uglavnom slab zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni, a u srijedu prolazno jugo.

NET.HR

Komentari

komentara