Zdravlje

MALI LUKA (13) SAHRANJEN U PETROVARADINU: Majka i otac zagrljeni jecali za sinom, njegovo odjeljenje grob mu posulo bijelim ružama…

Napisao A. K.

Mali Luka Milinković (13), dječak iz Novog Sada koji je preminuo od moždanog udara roneći u moru na Braču prvog dana ljetovanja, sahranjen je danas u 11 časova na groblju u Petrovaradinu.

Tragično nastradalog sinčića roditelji – Novosađanka Jelena Vukobrat i njen bivši suprug i proslavljeni odbojkaš Markos Milinković – ispratili su zagrljeni u suzama.

 

U jednom trenutku su od neopisivog bola i tuge za sinom pali na koljena pored rake. Lukina sestrica nije prisustvovala sahrani.

 

Luku su na vječni počinak ispratili i drugari iz njegovog  VI4 novosadske OŠ “Vasa Stajić“. U spomen na prerano izgubljenog druga obukli su bijele majice sa njegovim imenom, a svaki od njih je nosio po jednu bijelu ružu…

Od Luke se u ime čitavog odjeljenja oprostio jedan od drugova koji je rekao da ga je razred prerano izgubio, kako neće odrasti zajedno s njima, ispuniti sve svoje sportske snove, da jednog dana bude kao tata…

Na posljednji ispraćaj došli su članovi porodice, prijatelji, Lukini drugari, kolege sportisti njegovog oca Markosa – odbojkaši Slobodan Boškan i Nikola Grbić.
Lukini drugari došli su da isprate druga obučeni u bijele majice na kojima je pisalo njegovo ime – Luka.
Tragedija se desila u subotu, a na Brač je u međuvremenu iz Argentine stigao dječakov otac Markos Milinković, odbojkaška legenda.
Lukina majka Jelena Vukobrat, koja je nakon razvoda od Milinkovića, sa sinom i kćerkom živjela u Novom Sadu, ispričala je medijima šta se desilo kobnog dana.
Kako je navela, Luka se bavio sportom čitavog života, poput svog oca.
– Bio je jak, energičan, pun života. A more je bilo mirno, uvala… Ljekari su mi rekli da je imao izliv krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svijest i potonuo. On se rodio na ostrvu, plivao je od druge godine – u Dunavu, okeanu, moru… Aktivni je sportista, stalno je vrijeme provodio na košu, biciklu. Svakog mjeseca je imao redovne preglede. Zašto on – rekla je majka nesrećnog Luke, čiji su najbliži, prijatelji i rodbina, došli u Hrvatsku.
(Kurir.rs)

Komentari

komentara