Zdravlje

Monstruma iz Rakovice u zatvoru čeka pravi pakao: “Rasporićemo te, osjetićeš mušku ruku na sebi“!

Napisao A. K.

Zatvorski dani dvostrukog ubice Marka Nikolić (43), koji je prošle nedjelje ispred Centra za socijalni rad u Rakovici nožem izbo nevjenčanu suprugu Maju Đorđević (38) i udavio sina Mihaila (4), prolaze u prijetnjama i upozorenjima.

On se nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu sa još trojicom zatvorenika u ćeliji, piše Alo, gdje ne pravi probleme i ne žali se na uslove u kojima se nalazi.

 

– Redovno jede, ali jedva da komunicira sa ostalima. Stražarima se ne žali – tvrdi izvor ovog lista iz CZ-a.

 

Međutim, ono što je svakako bilo očekivano jeste reakcija ostalih zatvorenika na Nikolićev dolazak. Kada su čuli da je ubio ženu i dijete, riješili su da mu zaprijete.

 

– To je prva reakcija ostalih. U zatvoru najgore prolaze ubice djece. Prvog dana su mu dobacivali da će ga „rasporiti da umre u najgorim mukama, kako su mu umrli žena i dijete”, drugi su mu prijetili da će „osjetiti mušku ruku na sebi”, treći da „će se kajati, ali da umrijeti tako lako neće” – kaže naš izvor iz zatvora.

 

Doktor Zlatko Nikolić, viši naučni saradnik u penziji, koji je svoju karijeru počeo kao vaspitač KPZ „Niš“, iz iskustva govori o slučaju dvostrukog ubistva u Rakovici.

 

– Psihopata koji je ubio ženu i dijete imao je samo jednu želju, da zadovolji svoju egoističnu potrebu za osvetom. Tako je zadovoljio svoju mržnju prema toj ženi koju je imao. Dijete mu je za to poslužilo. On nije čak ni želio da ispriča šta se dogodilo i sada se ponaša po principu „izbušenog balona”. Sebe je zadovoljio, ostalo ga ne zanima. U zatvoru neće dobro proći jer su kriminalci socijalizovani ljudi i tačno znaju šta je uradio djetetu, što ne praštaju – objašnjava za „Alo!” Nikolić, koji tvrdi da čovjek koji je bio na posmatranju u bolnici „Dr Laza Lazarević“ nije smio da provede sa djetetom sedam i po sati.

 

On napominje da vjeruje da će ovakvih slučajeva, nažalost, biti i dalje, jer, kako kaže, „ne možemo zakonom i Ustavom da nekome ko se već ostvario kao roditelj zabranimo viđanje djece”. On pak vjeruje da je neophodno raditi na preventivi i u ovakve ustanove uvesti nadzor.

Telegraf.rs

Komentari

komentara