Zdravlje

OVO NE SMIJETE ZANEMARITI: 5 vrsta kvržica na intimnom dijelu za koje svaka žena mora da zna

Napisao H. H.

Zbog stalne depilacije, brijanja, pranja raznim hemikalijama, vagina se može iritirati, kada se često javlja svrab, nastanak kvržica, bubuljica…

Ovo su neke od najčešćih problema, a kada ih primetite savetuje se odlazak ginekologu ili dermatologu.

Batolinova cista

Jači sekret može biti jedan od znakova, s obzirom da se batolinova cista javlja kada se žlezde sa obe strane ulaza u vaginu zapuše. Obično se ne javlja bol, a u drugom slučaju ako osetite probadanje prilikom mokrenja ili hodanja, obavezno se obratite doktoru.

Bubuljice u boji kože

Ove bubuljice nisu ništa strašno, ali je važno da ih pustite da same prođu. Razlog nastanka su zapušeni znojni kanali, a osim na intimnom delu, javljaju se na predelu pazuha i stomaka.

Vaginalni čirevi

Vaginalne čireve ćete lako prepoznati, jer su puni gnoja i izgledaju otečeno. Uglavnom nastaju zbog nepravilne depilacije ili brijanja, a nikako ih ne cedite jer možete samo da pogršate stvar. Kako biste ubrzali njihov nestanak, nosite pamučan veš i stavljajte tople obloge.

Urasla dlaka
Ovo je jedan od najčešćih problema žena. Dlaka koja raste ispod nivoa kože se često upali, kada se javlja infekcija, ali i bol. Ako ste skloni ovim vrstama upala, savetujemo da redovno menjate brijače, i nosite uglavnom pamučan veš.

Beningni tumor

Reč je o bezopasnim čvorićima, ali ako osetite svrab obavezno se javite doktoru koji će utvditi o čemu se tačno radi i prepisati odgovarajući terapiju.

Komentari

komentara