Zdravlje

Sve je krenulo po zlu nakon operacije krajnika – Smrt mladog Tuzlaka obavijena velom tajne

Napisao admin

Dvadesetpetogodišnji Tuzlak Arnel Halilović zvani Hans nedavno je umro u svom stanu u naselju Sjenjak u Tuzli, a smrt donedavno zdravog mladića prava je misterija za članove njegove ožalošćene porodice i prijatelja.


Operacija (Foto: ilustracija)

Sve je krenulo po zlu kada je Arnel, sredinom novembra, operirao krajnike zbog jakih i čestih upala. Iako članovi porodice ne žele puno javno govoriti o ovom slučaju, sumnja na pogrešne ljekarske dijagnoze i tretmane, vjerovatno, nikada neće biti otklonjena.

– Samo mogu reći da je moj brat bio potpuno zdrav. Radio je u rudniku. Nakon upale krajnika morao ih je operirati. U bolnici je bio četrdesetak dana i imao niz komplikacija u liječenju, a da nama niko nije objasnio šta mu se zapravo dešava – kazala je Elvira Trepanić, Arnelova sestra.

Šok, tuga i nevjerica, ali i bijes zbog sve češćih špekulacija u Tuzli da je Arnel umro zbog greške ljekara vladaju i među njegovim prijateljima. Osman Kurtić, jedan od njih, ispričao nam je detalje u vezi s običnom upalom krajnika koja je, na Arnelovu i žalost brojnih prijatelja, završila tragično.

– Nakon operacije krajnika stanje mu se iskompliciralo i imao je česta krvarenja. Toliko se sve iskompliciralo da je morao biti stavljen u stanje vještačke kome zbog visokog pritiska i obimnog krvarenja. Javljali su mu se bolovi u leđima i rukama nakon operacije. Stanje mu se pogoršavalo, da bi nakon stabilizacije bio pušten kući. Umro je u svom stanu 23. decembra – kaže Kurtić.

U smrtnom listu kao uzrok smrti navodi se sumnja na srčani udar. Prijatelji i porodica smatraju da je Arnelu ipak urađena operacija dok je bio pod upalom krajnika te da je to uzrok ovog tragičnog događaja. Od obdukcije Arnelovog tijela porodica je odustala iz dva razloga. Prvi je, kako su nam kazali, taj što ne vjeruju da bi dobili tačan nalaz, a drugi je želja da Arnela ukopaju bez dodatnih “rezova”.

Arnel Halilović ukopan je na mezarju Bukovčić u utorak, 25. decembra, piše Dnevni avaz.

cure.ba

Komentari

komentara