Zdravlje

Ringišpil joj je uhvatio kosu i odrao pola kože sa glave: Nije ni slutila da će joj jedna vožnja promijeniti život

Napisao H. H.

Dvanaestogodišnjoj devojčici Elizabeti Gilret jedna vožnja na ringišpilu prije godinu dana je u potpunosti promijenila život.

Njena kovrdžava, crvena kosa zapetljala se na ringišpil, koji joj je tokom vožnje odrao više od polovine kože sa glave, prenosi “Telegraf“…

Danas se Elizabeta još uvijek bori za potpuno ozdravljenje, ali ne skida osmijeh s lica, jer su joj napokon izrasle njene crvene kovrdže – barem preko jednog djela glave.

Djevojčicu su odmah nakon nesreće prevezli u bolnicu, iz koje nije izašla mjesecima, a imala je već šest operacija i čak 28 transfuzija krvi. Ali, Elizabet je i dalje u borbi za potpuno ozdravljenje, jer je prije nekoliko sedmica ponovo završila u bolnici zbog teške infekcije.

Ipak, predivna djevojčica ne gubi nadu kako će joj kosa jednog dana rasti preko cijele glave, a rekla je i kako se ne stidi svojih ožiljaka.

“Moji ožiljci ne određuju to ko sam i šta sam. Ničiji ožiljci nikoga ne bi trebalo da određuju”, izjavila je hrabra djevojčica.

Njena majka silno je ponosna na to kako se Elizabet bori za svoj život i sigurna je kako će jednog dana u potpunosti ozdraviti.

“Ona može da pobijedi bilo šta. Ona me tjera naprijed. Ona i mene čini snažnom”, rekla je majka Virdžinija.

Sami doktori ostali su zapanjeni Elizabetinom snagom i voljom, a nisu vjerovali ni u to da će djevojčica moći da povrati vid na oba oka. Elizabet nakon nezgode nije mogla da otvori lijevi kapak, a upravo operacija oka bila je jedna od šest koje je imala.

Zbog stravične su nesreće Virdžinija i Elizabetin otac Timoti podigli nekoliko tužbi, između ostalih i protiv savezne države Nebraska (SAD), zbog čijih blagih zakona kontrole sprava u zabavnim parkovima nije potrebno obavljati češće od jednom godišnje.

Elizabet će korak po korak, nadamo se, potpuno ozdraviti, a ona se najviše nada da će joj kosa jednog dana prekriti cijelu glavu.

Više pogledajte u priloženom videu:

 

Komentari

komentara