Zdravlje

Šta sve utiče na žensku privlačnost – Otkriveno kada su žene najprivlačnije

Napisao admin

Stručnjaci su pojasnili da se ženska privlačnost mijenja tokom menstrualnog ciklusa, a najveća je za vrijeme ovulacije te koji dan prije i poslije.


Privlačna žena (foto: cure.ba)

Muškarcima su žene privlačnije kada ovuliraju, a to je doba kada su one najplodnije, otkriva najnovije istraživanje. To doduše nije prvo istraživanje koje to potvrđuje, ali je prvo istraživanje kojim je obuhvaćen zaista velik broj žena. Proučavane su promjene na ženama u mjesec dana, ali i način na koji te promjene utiču na muškarce.

Stručnjaci su pojasnili da se ženska privlačnost mijenja tokom menstrualnog ciklusa, a najveća je za vrijeme ovulacije te koji dan prije i poslije. A zašto? Uočeno je da se tokom tog razdoblja mijenja žensko lice, kao i njen glas. Sve postaje puno ženstvenije i mekše.

Kako ističu naučnici, ovulacija kod žena uzrokuje psihičke promjene, ali i promjene u ponašanju. Usto, povećava se seksualna želja kod žena, što muškarci podsvjesno osjete te su dijelom zato i privlačnije tih dana. Djeluju i feromoni pa ženski miris tokom ovulacije snažno privlači muškarce, takođe na nesvjesnoj nivou, piše Tportal.

‘Uočili smo, bez imalo sumnje, da se tokom ovulacije mijenja lice žene, ali i njen glas. Promjene su takve da privlače muškarce. Dakle povećavaju žensku privlačnost. Hormoni očito igraju veliku ulogu, a oni su najvažniji u menstrualnom ciklusu’, istaknuo je David Puts, profesor antropologije koji je i vodio istraživanje.

cure.ba

Komentari

komentara