Zdravlje

Šokantno: Dovela dvogodišnju kćerku na terapiju, a fizioterapeut joj slomio ruku!

Napisao H. H.

Prema riječima majke djeteta, koje u maju puni dvije godine, Ane Brnjade, fizioterapeut u u institutu “Simo Milošević” u Igalu je slomio ruku njene kćerke tokom redovne terapije.

Nakon završene terapije dijete je pokazivalo da ima bolove, za koje su roditelji mislili da su od upale mišića.

“Prilikom vježbi djelovalo mi je da erapeut malo grublje radi vježbe sa mojim djetetom, nisam bila sigurna da li mi to samo tako djeluje, pa nisam hjtela da se miješam jer se ne razumijem.Nakon vježbi mislila sam da moja kćerka ima upalu mišića, ali sutradan sam vidkela da je jako osketljiva, nije htela da jede i žalila se da je boli rukica. Odveli smo je da snimimo ruku i tada zaključili da joj je slomljena podlaktica lijeve ruke. Ruka joj je sada u gipsu, mnogo je izmučena i trpi jake bolove.” – izjavila je Ana, piše “Kurir“.

Potresna majka djevojčice naglasila je da će tužiti institut.

Medicinski direktor instituta “dr Simo Milošević”, Marina Delić kaže da nikada ne beže od odgovornosti i da će učiniti sve da se djevojčica oporavi:

“Naš terapeut 30 godina radi na dječijem odjelenju, praktično čitav život radi sa decom. Ne mora da znači da je tokom terapije koristio više sile. Voljeli bi smo da se ovo nije dogodilo, ali ipak jeste i mi ćemo se potruditi da djetetu omogućimo što bolji i brži oporavak. Mi nikada ne bježimo od odgovornosti.”

 

Komentari

komentara