Zdravlje

Savjeti – Recept za debljanje

Napisao admin

Kako postoje oni koji vode bitku s previše kilograma, tako postoje i oni kojih ih imaju premalo i koji bi se trebali udebljati. Naime nikako se ne radi o bezazlenoj situaciji, budući da su tijelu potrebne masnoće u određenoj mjeri, a da se ne spominje činjenica kako više kilograma itekako pomaže kod borbi s bolestima budući da je organizam tada jači i može se boriti.


Hrana (Foto: Cure.ba)

Zajutrak – pomiješajte 2 kašikice meda sa čašom mlijeka i uz to pojedite izdrobljeni petit keks. Za njega je potrebno izdvojiti svega nekoliko kuna.

Doručak – Kuhana 15 min jaja ili ako vam je to malo napravite pivski kvasac i najbolje uz njega što je doktorica preporučila je mlijeko u kojem su u blenderu smiksana jaja, banane i med. Znamo da zvuči bljutavo, ali je ukusno.

Ručak – Najbolje što deblja za ručak je: ispečena piletina na masti s krumpirima i u štednjaku ispečeni krumpiri i s tim pojedite sir. I naravno nakon toga čašu mlijeka.

Među obrok – Sendvič s majonezom i željenim mesom i čokolada!

Večera – Za večeru pojedite rižu. Neki kažu da je ona za mršavljenje, ali nije tako ona deblja. Ili pojedite odrezak, a za piće uzmite mlijeko pomješano sa čokolinom. Najbolje namirnice koje debljaju su: majoneza, čokolino i slastice.

Ovaj recept za prehranu je preporučio doktor za osobe s premalo kilograma. S tim da opet treba voditi računa o kolesterolu, jer opet nije dobro ako ga dosada niste imali, da sada i s tim morate voditi borbu. Posavjetujte se s liječnikom, prenosi Savjetnica.

cure.ba

Komentari

komentara