Magazin

Negoslava (41 ) i Goran Nešić (47) dobili DESETO dijete!

Napisao H. H.

Negoslava (41 ) i Goran Nešić (47) iz Vladičinog Hana (Srbija), dobili su deseto dijete, a za porodilište u Vranju to je bio nesvakidašnji događaj, jer se rijetko dešava da imaju takvu porodilju.

Dječak Konstantin ima samo nekoliko dana i ljubimac je ove najbrojnije porodice u Hanu, a i jedne od najbrojnijih na jugu Srbije, piše “OK radio“…

U porodici Nešića sada je neriješeno, jer ima pet djevojčica i pet dječaka. Najstarija Aleksandra ima 16, Jeleni je devet, Lena ima šest, Dunja pet godina, Kristina je treća godina. Dječaci su Luka (14), Veljko (12), Andrija (10), a najstariji Milan (17) i tek rođeni Konstantin.

Negoslava kaže da je osmoro djece rodila u Surdulici, a posljednje dvoje u Vranju, zbog boljih uslova u ovdašnjem porodilištu, za slučaj nepredviđenih okolnosti oko porođaja.

I Konstantina sam rodila prirodnim putem, presretna sam. U početku braka nismo planirali ovoliku porodicu, ali nam se ona desila”, kaže Negoslava.

Ona i suprug nemaju stalno zaposlenje, teško se živi ali, kako nažu Nešići, djece nikad dosta.

Goran Nešić trenutno radi u bugarskoj “Euro aliansi” , koja izvodi radove na probijanju tunela na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri.

“Tu će posla biti još nekoliko mjeseci, ali će autoput uskoro biti završen, pa neće ni tu više biti posla.”

Jedini redovni prihodi u porodici su dječiji dodatak i socijalna pomoć, sve skupa oko 200 eura mjesečno.

Najteže mi je to što nemam stalan posao. Ljeti je nekako i lakše, jer odlazim u šumu da berem drva, a tu su i prihodi od poljoprivrede“, kaže Goran.

Dolasku novog člana porodice najviše su se obradovala najmlađa djeca. Ne odvajaju se od njega.

Komentari

komentara