Magazin

U DUGOVIMA DO DUŠE: Šabanu Šauliću oduzeli stan od 72.000 eura!

Napisao H. H.

Kralju narodne muzike i njegovoj supruzi zbog neizmirenog duga Gordani Gocić sudskim putem oduzet je stan u Trebevićkoj ulici. Stan se prodaje na aukciji, a cijena je oko 72.000 eura. Prošle su 23 godine kako Šaban Šaulić i njegova supruga Gordana duguju 93.000 tadašnjih njemačkih maraka bivšem direktoru PGP RTB Božidaru Gociću i njegovoj supruzi Gordani.

Gocići su poslije deset godina tužili Šauliće i sud je nedavno donio pravosnažnu odluku da se stan Šaulićevih na Banovom brdu stavi na aukciju kako bi od prodaje bio vraćen dug Gocićima. Dvosoban stan od 55 kvadrata na Banovom brdu, a koji je u vlasništvu Šaulića, biće prodat na aukciji krajem februara, a cijena stana iznosiće oko 72.000 eura, kako bi se porodici Gocić vratio dug poslije 23 godine.

Naime, 1994. godine Božidar je sa suprugom Gordanom pozajmio porodici Šaulić 93.000 njemačkih maraka. Kada su zatražili da im se novac vrati, Šaulići su govorili kako nemaju novca i da ne mogu da vrate, ali Gocići nisu vjerovali u to, pa su novac zatražili sudskim putem. Gordana Gocić za “Blic“ kaže da je Gordana Šaulić obećala da će novac vratiti za par mjeseci, ali pošto se to nije desilo, ona i njen suprug živjeli su veoma teško i da on nije ni doživio da se dug vrati.

– Zadovoljna sam presudom, ali mene to maltene ne interesuje. Izgubila sam volju i nadu. Kada mi je bio potreban novac, nisam ga imala. Taj novac bio je izuzetno veliki, mogla sam da kupim kuću preko puta, ali zato sada moram da prodam moju jer ne mogu da se izdržavam. Gordana nikada nije htjela da vrati novac, ona nije ostala samo nama dužna, već mnogima. Šaban nije znao da je ona od nas uzela novac. Kada sam mu rekla, rekao je: “Šta mene briga, Goci ste pozajmili, ne meni“. Imamo priznanicu sa njenim potpisom, potpisala je tri priznanice. Nešto sitno je vraćala, ali cijelu svotu nikada nije isplatila. Nismo imali od čega da živimo, pa smo je stalno zvali. Ona je donijela nekoliko puta po hiljadu maraka… Jednostavno nije htjela da vrati, a mnogo me je pogodilo kada mi je rekla: “Božo neće doživjeti da vam vratim cijeli ovaj novac“ – kaže Gordana Gocić za “Blic“.

Prije tačno godinu dana, Šaban i Gordana Šaulić su za svoju slavu, Svetog Jovana, ugostili prijatelje i porodicu u novoj vili na Dedinju. Šaulići su, kako se pisalo, u vilu uložili čitav milion eura. Ovo velelepno zdanje ima četiri spavaće sobe, tri kupatila, dvije kuhinje, ogromnu dnevnu sobu i podrum.

Komentari

komentara