Magazin

MISTERIJA KUTIJE: “Donijela si poklon”, izgovorila je Michelle, a onda je uslijedila neprijatna situacija…

Napisao A. K.

Prilikom dolaska Donalda i Melanie Trump na inauguraciju, pažnju je odmah privukla plava kutija u rukama prve dame Amerike Melanie Trump.

Melanija Trump je bivšoj prvoj dami Michelle Obama predala poklon iz “Tifanija”, u plavoj kutiji, ukrašenoj bijelom satenskom mašnom, što je odmah pokrenulo pitanja na društvenim mrežama, šta je to Melania poklonila Michelle, ali i različita komična nagađanja, poput onog da se u kutiji nalazi “glava glumice Gwyneth Paltrow”.

“Donijela si poklon”, izgovorila je Michelle, a onda je uslijedila neprijatna situacija, jer je Michelle morala istovremeno da pozira za kamere, ali i da očima traži nekoga kome će dati plavu kutiju koju je upravo dobila.

Onda je Barack Obama uskočio u pomoć svojoj supruzi, odnoseći kutiju unutra uz riječi: “Ja ću se pobrinuti za protokol ovdje.”

Prema protokolu primanja poklona u diplomatiji, pokloni se nikada ne daju direktno predsjedniku, potpredsjedniku, državnom sekretaru, kao ni njihovim suprugama.

Kako se navodi, nije iznenadjujuće što se Melania odlučila upravo za Tifani, s obzirom da se njihova zlatara nalazi na Petoj aveniji u New Yorku odmah pored Trumpove “kule”, a Tifani Trump je upravo po njima i dobila ime, piše “Blic“…

Komentari

komentara