Magazin

OVO JE POSLJEDNJA PORUKA MLADIĆA (20) koji je sinoć skočio sa zgrade u Travniku…

Napisao H. H.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) je u nedjelju u 20 sati prijavljeno da se u Ulici Šehida u Travniku nalazi tijelo nepoznate muške osobe. Riječ je o 20-godišnjem V. B. iz Travnika, potvrdio je predstavnik za javnost ovog MUP-a Rusmir Prohan.

Po dolasku policije mladić je još uvijek davao znakove života, ali je u bolnici kasnije preminuo, uprkos naporima medicinskog osoblja da sačuvaju njegov život. Pretpostavlja se da je riječ o suicidu, ali sve okolnosti događaja se još utvrđuju, prenosi “Doznajemo“.

Kako se neslužbeno doznaje, Travničanin Vedad Baltić je skočio iz stana stambene zgrade, a svoj čin je indirektno najavio i na Fejsbuku objavom kako je to “ispravna odluka koja je došla iz srca”, a u nedjelju oko 17:30 sati postavio je fotografiju s opisom “Izvini, izvini, al` neke kad vole, tad idu bez zadnje poruke”.

Vedad je u ljeto prošle godine ostao bez oca, a zasad nisu poznati razlozi zbog čega se odlučio na ovaj čin.

Jedna od potresnih poruka njegovih prijatelja glasi ovako:

– Samo da si rekao i tražio pomoć bilo koje vrste, pomogao bih ti u svakoj situaciji, kao dosad, ti si za mene živ dok se ne sretnemo svi na istom mjestu. Imam cijeli život da mislin šta sam mogao učiniti, a nisam. Tvoje je bilo da se izjasniš šta te muči , da zajedno tražimo rješenje. Vedade uvijek si govorio – 2 glave pametnije od jedne. Ne mogu tebi da zaboravim zašto nisi meni ovoga puta rekao ili nisam doznao tvoj pravi problem, nadam se da je tako, jer bih pomogao uvijek i zauvijek. Dragi Allah, dž.š., poznaje tvoju dušu i tvoje dobre postupke, bilo ih je mnogo. On ima put za tebe, koji misli da treba… Zauvijek tvoj tebra kako ti kaže…

Komentari

komentara