Magazin

Starica iz Repišta živi sa kozama, griju je samo stare, prljave krpe!

Napisao H. H.

Vatrogasno spasilačka ekipa intervenisala je u četvrtak u selu Repište u Grdeličkoj klisuri, a pred prizorom koji su zatekli, gotovo da su zanijemeli od užasa, jer su našli staricu kako sa kozama, umotana u krpe, živi u ledenoj prostoriji!

Vatrogasci su primili poziv od kriznog štaba opštine Vladičin Han, a potom zajedno sa ekipom hitne pomoći, krenuli u 20  kilometara udaljeno Repište, na padinama Kukavice.
– U jednoj od mahala, do koje su se vatrogasci jedva probili došli su do kuće u kojoj su zatekli baku od oko 80 godina u užasnim uslovima.
U drugoj prostoriji je bio i čovjek koji se predstavio kao njen sestrić, i šestogodišnje dijete sa njim.
U prostoriji je bilo veoma hladno, iako je baka po malo ložila šporet.
– Vatrogasci, nekoliko ljudi koje je opština Vladičin Han još angažovala pri spašavanju, kao i hitna pomoć, zbrinuli su baku u Domu zdravlja u Hanu – priča ovaj vatrogasac.

Nakon što joj je ukazana prva pomoć, baka je trenutno na jednom od odeljenja ZC u Vranju.
Prema raspoloživim podacima, baka je korisnik usluga socijalne zaštite.
Snežana Tasić, rukovodilac Prihvatilišta za stare u Vranju, potvrdila je da su je kolege iz Centra za socijalni rad u Hanu kontaktirale u vezi ovog slučaja.
– Prema informacijama kojima rspolažem, baka je u ZC-u u Vranju, i očekujemo da bude smeštena kod nas – navodi Tasićeva,prenosi Informer.

Komentari

komentara